Geriau, tvirčiau ir konkrečiau pasakyti vargu ar įmanoma. Todėl ši citata išlieta iš bronzos kabo garbingiausioje vietoje - ant Vilniaus Rotušės fasado.

Įdomu, ką gi daugiau gali pasakyti JAV viceprezidentas Joe Bidenas, atvykęs į Lietuvą ir susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite?

Po susitikimo su JAV viceprezidentu nustebino tai, kaip prezidentė greitai pakeitė savo karingą retoriką pareiškusi, kad „sankcijos Rusijai atsisuks prieš mus ir nieko nebus pasiekta“.

Tikrąjį atsakymą, ko atvyko ir ką norėjo pasakyti JAV viceprezidentas, matyt, išspaudino ABC interneto puslapyje žurnalistė Ali Weinberg, lydėjusi viceprezidentą kelionėje į Lenkiją ir Lietuvą: “Biden’s message to them over the next two days will be clear — the United States, NATO and the EU have your back but please let us handle it and don’t make things worse!  „Joe Bideno žinia jiems (Lenkijai ir Baltijos valstybėms) per šias dvi dienas yra aiški - JAV, NATO ir ES apsaugos jas (Lenkiją ir Baltijos valstybes), bet prašome palikti tą rūpestį mums (JAV, NATO ir ES) ir nesikiškite, kad reikalai dar nepablogėtų!”. 

Kitaip tariant, JAV viceprezidentas atvyko pamokyti Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę užsienio politikos ir galvoti apie savo viešus pareiškimus, kurie iš esmės visą šį laiką tik gilino konfliktą. 

Atrodo, žinia išgirsta.