Vidutinės algos padidinimo klausimas svarbus ir mums, liberalams. Turime planą iki 2020 metų ją pakelti iki 1000 per mėnesį. Tačiau skirtingai nei kiti, mes pasiruošę pristatyti ir priemones, kuriomis stengsimės pažadus įvykdyti. Taigi:

Įmonės, kurios pelną skirs naujų darbo vietų kūrimui, mokesčių mokės mažiau

Lietuvoje tikrai egzistuoja nedarbo problema. Jeigu gyveni ne Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje, normaliai apmokamą darbą susirasti yra sudėtinga. Todėl mūsų užmojis - skatinti verslininkus aktyviai kurti darbo vietas. Įmonės, kurios plėsis, ir tokiu būdu priims dirbti kuo daugiau žmonių, mokės mažesnius mokesčius. Bus pasiekta įvairiapusė nauda: sumažės bedarbystės pašalpų dydis, daugiau darbuotojų verslininkams pagamins daugiau produkto, o mažesni mokesčiai leis darbuotojams gauti didesnes algas nei įprastai.

Pritrauksime į Lietuvą daugiau tiesioginių užsienio investicijų

Niekam ne paslaptis, jog tiesioginiai užsienio investuotojai kuria darbo vietas, neretai su geresnėmis nei įprastai algomis. Mes sieksime, kad iki 2020 metų jų atsirastų Lietuvoje ženkliai daugiau. Remiantis statistiniais duomenimis, 1000 eurų padidinus užsienio investicijas, tenkančias vienam gyventojui, vidutinis atlyginimas šalyje pakyla apie 100 eurų. Žadame padvigubinti tiesioginių užsienio investicijų srautą į Lietuvą iki 2020 m., kas leis vidutinį atlyginimą padidinti 153 eurais.

Paskatinsime šalies ekonomikos augimą 5 procentais

Visomis išgalėmis stengsimės, jog mūsų šalis augtų ir stiprėtų, mūsų tikslas – 5 procentus padidinti Lietuvos ekonomikos augimą. Savaime suprantama, kad stipri šalis yra pajėgesnė savo gyventojams suteikti galimybes gauti didesnes algas. Apskaičiavome, kad vidutinis atlyginimas dėl natūralaus ekonomikos augimo padidės 125 eurais.

Taigi, nužengus bent šiuos žingsnius (o planuose jų yra ir dar daugiau), mes planuojame, kad 2020 metais vidutinė lietuvio alga sieks 1000 eurų. Ir tai ne stebuklas, tai didelio įdirbio, pastangų, nuoseklaus planavimo rezultatas.