Jų sinagogoje tada buvo netyrosios dvasios apsėstas žmogus. Jis ėmė šaukti: „Ko tau iš mūsų reikia, Jėzau Nazarėnai? Gal atėjai mūsų pražudyti? Aš žinau, kas tu esi: Dievo šventasis!“ (Mk 1, 21–24)

Ne kažkokiuose nepasiekiamuose toliuose, bet čia pat, sinagogoje, skamba žodžiai iš piktosios dvasios apsėsto žmogaus lūpų: „Ko tau iš mūsų reikia, Jėzau Nazarėnai?“ (Mk 1, 24).

Blogis gali egzistuoti Bažnyčioje. Nes kai kurie būdai ar įvaizdžiai, kaip kai kada yra suprantamas tikėjimas, gali būti demoniški net ir Bažnyčios viduje.

Pirmasis apsivalymas, pirmasis atsivertimas turi įvykti bendruomenės viduje, o ne išorėje. Pradėti reikia nuo vidaus, nuo savo aplinkos, nuo savęs.

Mūsų širdyje pasigirsta mūsų vidinių demonų balsas. Jis kalba apie tikėjimą, pripažįsta, kad Kristus yra Dievo šventasis, tačiau neretai tai yra netyros širdies aidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2711)