Išgirdusi apie Jėzų, ji prasiskverbė pro minią ir iš užpakalio prisilietė prie jo apsiausto. Mat ji sau kalbėjo: „Jeigu paliesiu bent jo drabužį – būsiu išgelbėta!“

Bematant kraujas jai nustojo plūdęs, ir ji pajuto kūnu, kad yra pasveikusi iš savo negalės.

O Jėzus iš karto pajuto, kad iš jo išėjo jėga, ir, atsigręžęs į minią, paklausė: „Kas prisilietė prie mano apsiausto?“

Mokiniai jam atsakė: „Pats matai, kaip minia tave spaudžia, ir dar klausi: „Kas mane palietė?'“ Bet Jėzus tebesidairė tos, kuri taip buvo padariusi.

Moteris išėjo į priekį išsigandusi ir virpėdama, nes žinojo, kas jai atsitiko, ir, puolusi prieš jį ant kelių, papasakojo visą teisybę.

O jis tarė jai: „Dukra, tavo tikėjimas išgelbėjo tave, eik rami ir būk išgijusi iš savo ligos.“ (Mk 5, 25–34)

Evangelijos ištrauka mums parodo asmenį, išsiskiriantį savo tikėjimu ir drąsa. Tai moteris, kurią Jėzus išgydė nuo kraujoplūdžio.

Troškimas būti Jėzaus išgelbėtai yra toks didelis, kad pastūmėja ją nepaisyti Mozės įstatymo nuostatų (Kun 15, 19–30).

Nežinome jos vardo, tačiau keletas Evangelijos eilučių, kuriose aprašomas jos susitikimas su Jėzumi, parodo tikėjimo kelią, galintį atkurti kiekvieno žmogaus orumo tiesą ir didybę.

Per susitikimą su Kristumi kiekvienam vyrui ir moteriai visur ir visais laikais atveriamas kelias į išlaisvinimą ir išgelbėjimą (Mk 5, 28–29. 34).

Kaip žinia, moterį išgelbėjo ne jos paliestas drabužis, bet tikėjimu priimtas Jėzaus žodis, turintis galią ją paguosti, išgydyti ir atkurti ją per santykį su Dievu ir savo tauta.

Aplink Jėzų tąkart stumdėsi triukšminga žmonių minia, tačiau jie jo nepasiekė, nes asmeniškai nepalyti tikėjimu, pažįstančiu jo slėpinį, – tai, kad jis yra Tėvo meilę apreiškiantis Sūnus.

Aiškindamas pasakojimą apie kraujoplūdžiu sergančią moterį, kuri palytėjo Jėzų, kad pasveiktų, šventasis Augustinas († 430) sako: „Palytėti širdimi yra tikėti.“

Per Įsikūnijimą – dalijimąsi mūsų žmogyste – meilei būdingas pažinimas gali pasiekti pilnatvę. Juk meilės šviesa gimsta tada, kai įsileidžiame širdin Mylimąjį (Ef 1, 6), kuris atveria mums savo slėpinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (390)