Jei vyras yra liesas „slabakas“ arba storas pliuškis, bet turtingas – tada irgi gali vadintis tikru vyru, nes solidi sąskaita banke visada atperka raumenų silpnumą.

Be to, už tuos pinigus visada gali pasisamdyti ir apsauginį, ir „grūžčiką“, ir nusipirkti tikrą moterį. Blogiausiu atveju – jei nei raumeny, nei piniginėje stebuklų neturi, tada bent tegu būna žinomas selebritis. Čia jau toks labiau „tikras vyras iš bėdos“.

Dar tikras vyras būtinai turi kietą mašiną – dažniausiai tai BMW su dujomis, kurių oriai užsipila degalinėje naktį, kad niekas nepamatytų. Be to, jis dar geriausiai vairuoja visame mieste, nors keliuose, pasak tikro vyro, vieni idiotai važinėja. O jis yra tiek protingas ir išmintingas, kad geriausiai žino, jog posūkio svirtelė ir stabdžių pedalas sugalvoti bailiams ir boboms, o automatinė pavarų dėžė – gėjams.

Tiesa ta, kad vyras, demonstruojantis labai silpną emocinę reakciją į sudėtingas situacijas ar įvykius bei nesuvokiantis kito žmogaus jausmų, – paprasčiausiai yra psichopatas.
Sandra Vilimaitė

Tikras vyras privalo normaliai „pakelti“ stiprių alkoholinių gėrimų, įkalti vinį, išrinkti ir surinkti automobilį, pataisyti kompiuterį, pastatyti bobą į vietą, niekada neverkti ir nerodyti emocijų.

„Nieko nėra baisiau už suskydusį, bliaunantį vyrą“, jums patvirtins bet kuri tikra moteris. Ta pati moteris sako: „noriu tikro vyro, su kuriuo jausčiausi kaip už mūro sienos. Noriu, kad jis būtų vyriškas ir nuspręstų už mane, kai pati nežinau, ką daryti ar ką rinktis. O kai nerimauju ar esu pikta be pagrindo, kai isterikuoju dėl šūdniekio ar kai žliumbiu be reikalo – jis mane nuramintų ir pasakytų, ką daryti. Nes jis šeimos galva ir už viską atsakingas, ir viską žino“.

Žinoma, žmonės yra laisvi norėti ir svajoti. Bet tiesa ta, kad vyras, demonstruojantis labai silpną emocinę reakciją į sudėtingas situacijas ar įvykius bei nesuvokiantis kito žmogaus jausmų, – paprasčiausiai yra psichopatas. Pasak neurologų, psichopatai niekada neverkia, nejaučia nerimo ir baimės, nes jų smegenų dalis, siunčianti baimės, sąžinės graužimo ir nerimo signalus į centrinę nervų sistemą, – prastai veikia.

Be to, net kantriausias vyras nėra nemokama kempinė visoms moterų emocijoms sugerti, ypač jei emocijos nepagrįstos ar kyla iš neturėjimo ką veikti. „Kažkaip šiandien bloga nuotaikytė, žiūriu, vyras grįžo – tai net akyse prašviesėjo – turėsiu ant ko išsilieti“, sako vyro po darbo sulaukusi žmona. „Eik daugiau dirbti ir mažiau norėsis kabinėtis“, galėtų jai atsakyti vyras, bet negali, nes tikro vyro pareiga parnešti pinigų namo, o ne moterį į darbą varinėti.

Noras, kad kažkas spręstų tavo gyvenimą už tave, yra elementarus atsakomybės vengimas ir brandos stoka. Tai mažos mergaitės, prisisvajojusios apie ją išgelbėsiantį princą, vaikiška svajonė. Arba elementarus tingėjimas galvoti.
Sandra Vilimaitė

Nėra pasaulyje ir tokio vyro, kuris žinotų visus atsakymus ir galėtų išspręsti savo moteriai kylančias problemas. Jis net savo visų problemų negali išspręsti.

Be to, elementariai negali visada patarti, nes pats nežino, ką daryti. Galiausiai, kam tada moteriai skirta galva?

Noras, kad kažkas spręstų tavo gyvenimą už tave, yra elementarus atsakomybės vengimas ir brandos stoka.

Tai mažos mergaitės, prisisvajojusios apie ją išgelbėsiantį princą, vaikiška svajonė. Arba elementarus tingėjimas galvoti. Tam tikrose feisbuko grupėse moterys atvirai pripažįsta, kad tingi galvoti, nes „o kam vargintis bei sukti galvą, kai yra Petras, čia jo pareiga“.

Be to, kaip patogu, nes jei kas nepavyks ir pasisuks bloga linkme – durniumi liks Petras.

Tai sakykite dabar, kaip tam Petrui išlikti stipriam ir užsirakinus vonioje neverkti su pasikūkčiojimais iš nevilties, kokią kvailą partnerę išsirinko, nes ji dažniausiai nieko nežino arba tingi gilintis, ir dar jai beveik visada bloga nuotaika, ir visa tai yra Petro atsakomybė.

Tada dažniausiai nutinka taip, kad Petras pamatuoja savo vyriškumą, gerai pagalvoja ir nusprendžia, kad tikru vyru būti nebenori ir pabėga nuo žmonos. Arba nepabėga, o toliau tyliai kenčia, bet tada nuo Petro pabėga jo žmona Jolanta. Bet kuriuo atveju Jolanta turi aiškų santykių reziumė: NEBELIKO JAU TIKRŲ VYRŲ.

Bet iš tiesų to TIKRO VYRO, kuris visada stiprus, niekada nepalūžta, neverkia ir visada žino, ką daryti – niekada ir nebuvo. Nei šiandien, nei prieš tūkstantį metų. Tokių žmonių tiesiog šiame pasaulyje nėra.

O jei visgi tvirtinate, kad sutikote žmogų be empatijos ir be jausmų – sveikinu, jūs atsidūrėte įstaigoje su minkštomis sienomis ir durimis be rankenų, kur jums tikrai visada pasakys, ką daryti.