Triukšmą pabandė sukelti dešimt Rusijos piliečių, Talino aikštėje mosavusių RuZijos vėliavom. Policija juos sulaikė, paėmė pirštų atspaudus ir nurodė per tris paras dingti iš Estijos. Iš esmės tai yra viskas, ką reikia žinoti apie vizas piliečiams iš fašistinės agresorės jos karo prieš Ukrainą metu. Nori nenori, kentėk, mano gražuole. Pats rusų fiureris taip sakė.

Saugokitės danajų, rusų dovanas nešančių. Jei trojėnai būtų paklausę tų, kurie nenorėjo imti graikų arklio, apie Troją būtume sužinoję ne iš J.Schliemanno kasinėjimų po tūkstantmečių.

Ar Estija dėl Šengeno vizų atėmimo rusams kreipėsi išaiškinimo į Europos Komisiją? Estija, garbė K.Kallas vyriausybei, kaip suvereni valstybė, pati nusprendė, o ne slėpėsi už EK nugaros.

Ar galėjo taip Lietuva? Dėl vizų rusams Lietuva mindžikuoja. Bando vėl slėptis už Briuselio. O kol Briuselis Scholzo balsu burbuliuoja apie Putino, bet tik ne Rusijos karą, Lietuva suteikia paramos gavėjo statusą rusų šnipelio iš cypės sukurtai penktosios kolonos organizacijai.

Triukšmą pabandė sukelti dešimt Rusijos piliečių, Talino aikštėje mosavusių RuZijos vėliavom. Policija juos sulaikė, paėmė pirštų antspaudus ir nurodė per tris paras dingti iš Estijos. Iš esmės tai yra viskas, ką reikia žinoti apie vizas piliečiams iš fašistinės agresorės jos karo prieš Ukrainą metu. Nori nenori, kentėk, mano gražuole. Pats rusų fiureris taip sakė.

Nieko naujo prie Baltijos. Estai okupantų Bronzinį karį iš Talino centro pašalino prieš 15 m. Mūsų miestai bronzinius rusų marodierius išpašalvonino tik šįmet, o Širvintos, priešingai, netgi renovavo kruvinas penkiakampes žvaigždes su merės ašara aky.

O kur humanizmas, žmogaus teisės? Nedingo. Karo metu turime priimti visus rusus pabėgėlius, prašančius politinio prieglobsčio ir to statuso vertus. Tai šventa. Bet ne leisti šlaistytis po Europą visiems agresorės Rusijos Z fanams.

Tačiau mūsų rašto aiškintojai, lyg to būtų negirdėję, zyzia, kad negalima užbaninti rusams turistinių vizų, nes tai padės Kremliaus propagandai, pakenks Putino opozicijai ir t.t. Derėtų pasiųsti tokius paskui rusų karinį laivą, nes karas. Bet pasvarstykim.

Tarkim, nuo kada, o svarbiausia, kodėl laisvos šalies piliečiai turėtų savo veiksmus matuoti galima rusofašistinės propagandos reakcija? Kaip furerio Pu propagandai reikės, taip ji ir išvynios savo spjaudalą. Nepaisydama to, ką koks geravalis Vilniaus politologas dūsauja.

Antra, jokios realios opozicijos Putinui nėra. Didis rusų liberalas, B.Nemcovo bendražygis S.Kirijenka – pirmas tarp Putino cholujų, Zaporožėje organizuoja antrą Černobylį. Rusų piliečiai laisva valia leido sunaikinti opoziciją. Tai Putinas darė iš lėto. Pradėjo nuo NTV uždarymo ir baigė Navalno įkalinimu. Taškas, pamirškim apie opoziciją Putinui.

Juolab, kad, kilus kipišui dėl vizų, rusų „maištas“ susitraukė iki deržimordos. Nei mažamečių prievartavimai, nei miestų bombardavimai, nei belaisvių išžudymas rusų emigracijoje nesukėlė tokio pasipiktinimo kaip vizų klausimas. Sukilo visi prieš prezidentą. Ne Rusijos. Ukrainos. Putinas ir rusų opozicija emigracijoje, išskyrus Babčenką, Troickį ir Nevzliną, – vieningi.

Remargue’ą prisimena, „Triumfo arkos“ herojų batus matuojasi, žydams per Holokaustą save prilygina. Kiek nedaug tereikia, kad „gerieji rusai“ griebtųsi Putino propagandos metodo – maišyti melą su tiesa lygiomis dalimis. Ar tai neturėtų kelti nerimo Europai?

Skripalių nuodytojai Miškinas ir Čepiga į Solsberį atvyko su turistinėm vizom. Rusų propaganda ilgai porino, kad bičai varė grožėtis Solsberio katedra. A.Litvinenkos nuodytojai atskrido su turistinėm vizom. Kaip ir Vrbeticės ginklų sandėlių sprogdintojai į Čekiją.

O juk tai taikos metas. Dabar, kai ES šalys tiekia ginklus Ukrainai, Trojos arklių su turistine viza gali būti n+k. Kaip atskirti, kurie iš jų gerieji rusai? Nėra nei greito, nei patikimo būdo.

Skripalių nuodytojai Miškinas ir Čepiga į Solsberį atvyko su turistinėm vizom. Rusų propaganda ilgai porino, kad
bičai
varė grožėtis Solsberio katedra. A.Litvinenkos nuodytojai atskrido su turistinėm vizom. Kaip ir Vrbeticės ginklų sandėlių sprogdintojai į Čekiją.

Ką gi daryti geriesiems rusams? Kas tikrai buvo prieš Putiną, jau pabėgo. Tiems, kurie iki šiol manė, kad jų nepalies, matyt, rusofašizmas nebuvo toks jau blogas. Bet tiek to. Gali prašytis politinio prieglobsčio ES. Bet turistinė viza visiems rusams, net su Z raide, net šnypščiantiems apie gėjropą, sorry. Laikas pristabdyti Maskvos arklius.

Dar vienas argumentas – padėtis de facto. Daugybė, o kitas pasakytų, kad dauguma, Rusijos njūemigrantų Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir kt. aktyviai, netgi agresyviai palaiko Rusijos karą Ukrainoje, gatvėse užpuldinėja ukrainiečių pabėgėles.

Ar ES šalys dar mažai turi problemų su jau esama Rusijos penktąja kolona? Ar protinga didinti fašistuojančių rusų skaičių ES karo su Rusija metu?

Štai Latvija priėmė „Doždj“ radiją. O ką varo A.Venediktovas? Sako, dėl masinio civilių nužudymo ir sužalojimo Kremečiuko prekybos centre kalti ne fašistiniai rusų kareivos, o netaiklios raketos. Cinizmas lenda po lova. Vakarai, duokit Putinui taiklesnių raketų, agirdž?

Navalno bendražygė L.Sobol liūdi, kad be vizos nė į lėktuvą neįlipsi. Hmm. O kiek iš tų milijonų ukrainiečių moterų vasario 24-ąją nuo rusų raketų smūgių pabėgo lėktuvais? Nė viena. Važiavo po 20 traukinio kupė, nešildomuose autobusuose, su ką tik gimusiais kūdikiais ant rankų dešimtis kilometrų iki Lenkijos ėjo pėsčiomis. Kuo rusai geresni?

Apskritai 75 proc. rusų nėra buvę užsienyje. Neturi pinigų. Kai Rusijos propaganda ėmė žviegti, kad vokiečių pensininkams taip schlecht, kad dėl brangaus šildymo net turi skristi žiemoti į Kanarus, M.Chodorkovskis niūriai pastebėjo, kad rusų pensininkui tokios baisybės negresia. Už jį į pietus – griauti Ukrainos – skrenda rusų negauti pinigai „iskanderų“ ir „kalibrų“ pavidalu.

Būkim biedni, bet teisingi: turistinių vizų labiau reikia tiems, kurie arčiau fiurerio Pu režimo. Trinasi arti FSB, policijos ir jų kontroliuojamų verslų, valdo juos ar aptarnauja fašistų viršūnėles, gaudami už tai savo dalį. Todėl nebūkim sholzais bent čia. Tai ne Putino karas. Tai visos Rusijos, visų jos išteklių, visų BVP kūrėjų karas. Visi rusai, kas daugiau, kas mažiau, atsakingi už šį karą.

Prieš tris mėnesius Seimas paskelbė: Rusija yra terorizmą remianti ir vykdanti valstybė. Kaip po to galima išdavinėti turistines vizas teroristinės valstybės piliečiams, galva neišneša. Kilpa turi veržtis. Kilpa jau turėjo būti užveržta.

Ką daro Čekija, viena prorusiškiausių ES šalių iki karo? Vien prezidentas Zemanas ko vertas. Prasidėjus karui Čekija įvedė apribojimus studentams iš Rusijos ir Baltarusijos. Niekas negalės baigti studijų, jei tai karui svarbios techninės disciplinos. Vykdoma patikra, turinti išsiaiškinti visų studentų rusų ir baltarusių poziciją dėl Rusijos karo ir Lukašenkos represijų.

Pasirodo, Čekijoje studijavo nemažai aukštų Baltarusijos KGB karininkų ir su Lukašenka susijusių verslų direktorių vaikų. Vieni smerkia represijas, kiti vaiposi „dirba KGB, na, ir kas“.

Sunku ginčytis – bjaurus reikalas. Bet Rusijos karas dar bjauresnis. O nuo priešo, kuris nesilaiko jokių taisyklių, reikia gintis. Jei Kafka būtų gyvenęs vėliau, net jis nebūtų sufantazavęs, kad didžiausią Europos atominę jėgainę užgrobs, užminuos ir į ją šaudys skalbimo mašinų vagys.

Neturėtume krūpčioti, kai fiurerio Pu maušai kaltina mus rusofobija. Jų propagandoje viskas atvirkščiai: tėvynės gynėjai vadinami fašistais, moterų prievartautojai ir marodieriai – tėvynės gynėjais, aukos – budeliais, šėtono vietininkas – stačiatikių metropolitu, melas – tiesa, karas – taika ir atvirkščiai.

ES rusams buvo suteikusi kosminį carte blanche. Leido Rusijai viską ir dar daugiau. Ta užlipo ant galvos, o po ir altoriaus. Rusijos paso nešiotojams – nori nenori, gražuolės ir gražuoliai, – teks grįžti į 1991-ųjų vargo mokyklą. Mokytis atsakyti už save ir valstybę.

Rusofobija? Apsaugok, gerasis Dieve. Rusai, šaudantys iš savaeigių haubicų į Zaporožės AE, varo tokio kalibro rusofobiją, kuriam visi gyvieji ir mirusieji rusofobai sudėjus neprilygs.

Rusofobija eina iš Bučos ir Olenivkos skerdynių, smūgių Kremenčiukui ir Charkivui, Mariupolio ir Popasnos sulyginimo su žeme. Didžiausi rusofobijos skleidėjai – Putinas, Medvedevas, Lavrovas, pasaulio melagių čempionas Nebenzia, o ypač Rusijos armija ir karinis jūrų laivynas.

Neturėtume krūpčioti, kai fiurerio Pu maušai kaltina mus rusofobija. Jų propagandoje viskas atvirkščiai: tėvynės gynėjai vadinami fašistais, moterų prievartautojai ir marodieriai – tėvynės gynėjais, aukos – budeliais, šėtono vietininkas – stačiatikių metropolitu, melas – tiesa, karas – taika ir atvirkščiai.

Apskritai tai ponams, kurie visu korpusu už turistines vizas visiems rusams reiktų pagalvoti ir apie savo saugumą. Rusai kelia pavojų dar ir dėl to, kad ypač daug ir neatsargiai rūko. Jau 6 mėn. mėto nuorūkas tiesiai į statines su aviaciniu benzinu ir bombų stirtas taip, kad šaibom eina aviapulkai ir laivyno flagmanai, kaip informuoja Šoigu ministerija.

Jei net Rusijos kareiviai tokie be disciplinos, ko laukti iš amžinai girtų ir baubiančių Rusijos turistų? Kokia garantija, kad, gavę poilsinę vizą, nepadegs ir neišsprogdins ko rūkydami? Yra norinčių garantuoti rusų turistų vizas savo turtu?

Taigi, kad karas. Tai būkim kaip Estija ir Pakruojo dvaras, ne kaip Širvintos. O rusų disidentus Europa, kaip priėmė, taip priims. Ne pirmas kartas. Bet tik ne Maskvos arklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)