Tai užkaukia kaip tas vilkas eketėje imdamas antros oktavos do apie Ukrainos fašistus. Tai nuleidęs akis it Vasilisa Gražioji riečia apie Rusų reicho prigimtinį taikumą. Apsisukęs grasina atomine žiema ir skelbia 300 000 ar tai milijono vyrų mobilizaciją.

Pasak rusų emigranto Malgino, Putinas nori ir žuvelę suėsti, ir ant ant b**io sėsti. Nori ir pralaimėtą karą greičiau užbaigti, ir pasilikti visas okupuotas Ukrainos žemes: „Bet taip nebūna. Ant b**io teks sėsti alkanam, be žuvelės. Apie tai ir pasaka „Šalk, šalk, vilko uodega šalk“.

Mordoro mobilizacija jau kitą dieną virto farsu. Pusė milijono, kitais duomenimis, milijonas rusų su Z raidėmis ant kaktos verkdami prašėsi į NATO ir skuodė iki pat Mongolijos. Iš kurios dar vakar tyčiojosi. Priminimas: vokiečių vyrai nei 1939-aisiais, nei 1941 m. niekur nebėgo.

Pasak rusų emigranto Malgino, Putinas nori ir žuvelę suėsti, ir ant ant b**io sėsti. Nori ir pralaimėtą karą greičiau užbaigti, ir pasilikti visas okupuotas Ukrainos žemes: „Bet taip nebūna. Ant b**io teks sėsti alkanam, be žuvelės. Apie tai ir pasaka „Šalk, šalk, vilko uodega šalk“.

Likę girti čmobikai šleivojo su 1895 m. Mosino šautuvais ar nešini surūdijusiu kalašnikovu. Iš kurio paskutinįkart šauta į beginklį čekų jaunuolį 1968 m. Gulėdami po atviru dangumi miške ant čia pastatytų lovų – Rusija net karinių palapinių neturi – čmobikai gyrėsi būsimom pergalėm.

Tuo metu tūkstančiai žydų plūdo į fašistinės Ukrainos Umanės miestą. Švęsti Roš Hašanos, kaip visada čia, o Maskvos rabinas pasitraukė iš „antifašistinės“ Rusijos, ragindamas visus Mordoro žydus sekti jo pavyzdžiu, nes paskui gali būti per vėlu. Putino paistalais apie banderininkus niekas nebetiki. Ukrainos stepėmis ateina Putino žiema. Daug Pu žiemos ženklų.

Tą rytą, kai Putinas paskelbė mobilizaciją, Lvovo stotyje iš traukinio išlipo katinas Stepanas. Tas pats, kurį pirmą karo dieną gatvėje paėmė tokia pat bename tapusi charkovietė. Prancūzijoje tapęs instagramo žvaigžde Stepanas sugrįžo. Jo žvilgsnis to ryto instagrame buvo lyg specialiai Pu skirtas. Kaip ten pagal Bulgakovą? Anuška aliejų jau išliejo, tik Putinas dar nežinojo.

Taip, Vakarus gąsdina fuhrerio grasinimai panaudoti atominę bombą. Būtų keista, jei būtų kitaip. Taip, Europos laukia sunki žiema. Bet Europa ją išgyvens. Taip, kaip išgyveno 1973-ųjų naftos kainų šuolio krizę. Kaip ir tada, Europa ir JAV iš krizės galiausiai išeis sustiprėjusios, radusios būdų, kaip sumažinti iškastinio kuro kiekius. O štai Rusijai bus šakės.

Paskui įvyko tas apsikeitimas belaisviais. „Azov“ pulko vadai, kuriems Mariupolyje buvo suvirinti narvai „teismui“, iškeisti į Putino kūmą Medvedčuką. Tokį apsikeitimą Putino šunauja buvo triskart užkeikusi kaip totaliai neįmanomą. Putinas įžeistų ir pažemintų savo armiją, staugė Solovjovas ir Simonian liepą.

Įžeidė ir pažemino. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas.

Praėjus kelioms valandos po mobilizacijos paskelbimo Putino draugeliai iš Vokietijos „Alternative fur Deutschland“, žadėję būriu atvykti į Lugandonijos „referendumus“, persigalvojo. Atvyko tik pora pridurkų iš Lietuvos, ant kurių net ir daktarai nepyksta.

Kitą dieną rusai iš sąskaitų išsigryninino 132 mlrd. rublių (2,2 mlrd. dolerių pseudokursu). O Kazachstanas, Turkija ir net Armėnija nusprendė nebepriimti rusiškų kredito kortelių „Mir“.

Kazachstanas sustabdė narystę Putino „nato“ ODKB. Jerevane vyko demonstracijos su tokiu pat šūkiu. Armėnija ir Azerbaidžanas tarėsi Briuselyje be Putino arklio. Po JAV sparnu. Dar paaiškės, kad šitas karas per trisdešimt metų tęsėsi tik dėl Rusijos „taikdarystės“.

Vidutinis statistinis rusas pritars bet kam, ką apie šv. karą su Ukraina suskies Putinas, bet net statistinis rusas jaučia, kad 1) šv. karas su NATO – tai karas iki paskutinio ruso, kuriame amerikiečiai baigsis vėliau už rusus; 2) vadovaujantis pirmu punktu, šv. karą net su Ukraina saugiau bus praleisti Taškente, net Ulan Batore, bet dar geriau kokioje NATO šalyje.

Irane tęsėsi moterų revoliucija. Molotovo kokteiliais buvo deginami islamo revoliucijos sargybinių šarvuočiai ir Putino karo Sirijoje bei kitur sąjungininko, ajatolos Chameneji stovylos.

Iš Jungtinių Tautų tribūnos skriejo raginimai šalinti Rusiją iš JT Saugumo Tarybos nuolatinių narių. Maskva narsinosi, kad tai neįmanoma. Bet juk buvo toks atvejis 1971 m., kai Taivaną ST pakeitė komunistinė Kinija. Tai nesakyk niekada. Juolab, kad Kinija ir Indija – šitos, atrodo, amžinos fuhrerio darugės – vis garsiau ragino Rusiją siekti taikos.

Rusija gali kliautis Baltarusija, Eritrėja ir Vengrija, tik kur dingsi žiemą basas su Baltarusija, Eritrėja ir Orbano Vengrija?

Taip, Vakarus gąsdina fuhrerio grasinimai panaudoti atominę bombą. Būtų keista, jei būtų kitaip. Taip, Europos laukia sunki žiema. Bet Europa ją išgyvens. Taip, kaip išgyveno 1973-ųjų naftos kainų šuolio krizę. Kaip ir anuomet, Europa ir Amerika iš krizės galiausiai išeis sustiprėjusios, radusios būdų, kaip sumažinti iškastinio kuro kiekius. O štai Rusijai bus šakės.

Rusija amžiams prarado ES naftos ir kone monopolinę dujų rinką, į kurią veda visi jos vamzdžiai. Ir dar reiks pažiūrėti, kur žiema bus sunkesnė. Rusijoje dujų kaina irgi kyla kaip ant mielių, o jos šiluminių elektrinių žiemą nebus kam remontuoti – visi mobilizuoti į karą.

Saiko nepaisymas šantažuojant buvo lemtinga Putino klaida. Net Rusijos soldafonai turi tam atvejui patarlę: skiedi tai skiedi, bet ir saiką reikia žinoti (originalas šiurkštesnis).

Bet faktai Pu Rusijoje panaikinti. Pakeisti melais. Pamiršusi, kad gebelsinės propagandos receptas reikalauja tiesą skiesti melu santykiu 50:50, Rusija gaudo kablį 100:0.

Putinas melavo taip ilgai ir be jokio saiko (Kryme jų nėra, Donbase kariauja šachtininkai, tai ne karas, tai ne Ukrainos okupacija, mes nedarom karo nusikaltimų, jokios mobilizacijos nebus, Rusijos armija išspręs visus spec. operacijos uždavinius), kad galiausiai pateko į cugcvangą.

Kiekvienas fuhrerio ėjimas tik dar labiau pablogina Rusijos padėtį. Pu, kaip tas pasakos vilkas, įmerkęs ir įšaldęs uodegą eketėje, su kiekvienu bandymu ją ištraukti gali tik dar labiau staugti.

Rezervai baigiasi. Z pridurkų moralė ties grindjuoste. Geriausi pėstijos ir desanto daliniai, 20 000 vyrų, prispausti prie dešiniojo Dnepro kranto. Logistika šaibom. Haimarsai šaudo gaudo. Kas lieka?

Viltis, kad tai, ko nesugebėjo profesionali armija, padarys sugaudyta civiliokų banda? Dar feikiniai referendumai. Daug feikinių referendumų? Primenančių, kad XX a. buvo kitas toks fuhreris, žemių surinkėjas, irgi linkęs į feikinius referendumus ir totalinę mobilizaciją.

Vokietijai mobilizacija padėjo kaip numirėliui kompleksas. Mobilizacija Rusijoje gal būtų suveikusi gegužę. Kai dar buvo armija ir ginklų. O prieš lendlizą ir Ukrainos motyvaciją čmobikais ir feikinių referendumų ventiliatoriais nepapūsi. Šalk, šalk, vilko uodega šalk.

Putino RuZZkij mir bene tiksliausiai atspindi neregė rinkimų stebėtoja. Referendumų šantažas padės tiek pat, kaip ir dujų. To šantažo neišsigando nė Vokietija. O kaip su atominiu šantažu? Ar Vakarų pasaulis neims dreifuoti prieš grasinimą atomine žiema, neįšaldys karo?

Jei Putinas nebūtų praradęs saiko, variantas būtų realus. Dėl Ukrainos Vakarai dar būtų pasvarstę. Bet Putinas savo lojimu įtikino Vakarus, kad karo įšaldymas jam reikalingas tik žaizdoms išsilaižyti. Įšaldžiusi karą Rusija po kurio laiko eitų į naują karą. Po Ukrainos nebeliktų Baltijos šalių, Lenkijos, Rumunijos. ESe liktų lauko išviete trenkiantis RuZZkij mir.

Todėl tapo arba, arba. Vakarai pagaliau suprato Rusiją. Kaip JT sakė JAV valstybės sekretorius Blinkenas, jei nustotų kariauti Rusija, nebebūtų karo. O jei nustos kariauti Ukraina, nebebus Ukrainos.

Putinas – ko norėti iš mažo, kompleksų kamuojamo nykaus gebisto – galbūt ir gali pasirinkti karą su atomine žiema, nors žinant jo bailią gebistinę subinę, tai mažai tikėtina. Bet jei jau taip atsitiktų, Vakarams Rusija paliktų tik galimybę duoti atgal taip, kad tuo Rusijai viskas ir pasibaigtų. Karas iki paskutinio ukrainiečio virstų karu iki paskutinio ruso.

Vidutinis statistinis rusas pritars bet kam, ką apie šv. karą su Ukraina jam suskies Putinas, bet net statistinis rusas jaučia, kad 1) šv. karas su NATO – tai karas iki paskutinio ruso, kuriame amerikiečiai baigsis vėliau už rusus; 2) vadovaujantis pirmu punktu, šv. karą net su Ukraina saugiau bus praleisti Taškente, net Ulan Batore, bet dar geriau kokioje NATO šalyje.

Todėl niekam rusų, išskyrus Berlusconi, Orbaną ir keletą pridurkų Lietuvoje, nebegaila. Jie visus už*iso su savo nučiuožusiu furheriu, nuolatiniais šantažais, savo ginklais a la nėra analogų, paradais, pobiedobiesija, Z kaišiojimu, girtais šūkaliojimais pakartoti, ką diedai darė ir kitais paistalais, pvz., kad Ukrainą išgalvojo Leninas, lenkai ir austrai.

Būtų siaubinga, bet Amerika ir Europa išliktų ir po tokio karo. Ir ukrainiečiai išliktų. O būti rusu jau ir po šių septynių karo mėnesių bus gėda ir labai kenks jų sveikatai net Baltarusijoje, išskyrus gal Eritrėją ir Vengriją, bet ir dėl jų lažybose niekas nesiūlytų statyti.

Putinas taip gudriai įmerkė uodegą eketėje, kad nė atominė bomba nebepadėtų jos atitirpdyti visam margam pasauliui skanduojant kaip per pasaulio futbolo finalą: „Šalk, šalk, vilko uodega, šalk.“. Projektas vardu Rusija baigiasi.

Tai išeis į sveikatą visam pasauliui, įskaitant pačius rusus, kuriuos tik taip galima išgelbėti nuo jų pačių blūdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)