Betvarkė akis bado. Praalkęs Pirmasis Valstybės Asmuo išmetamas prie pirmos pakelės smuklės, begėdiškai meluojančios aplinkos pristatomos kaip jaukus šeimos restoranėlis, kurio savininkai yra zicpatriotai, mylintys vaikus, šunis ir savo artimą saugančius žmones.

Prie gero tai neprives. Savaitgalio įvykiai kelia pagrįstą tautos susirūpinimą Prezidento saugumu, o kiti pridurtų – ir jo paties adekvatumu.

Kai Pirmasis Valstybės Asmuo su Pirmąja Valstybės Antivaksere aną penktadienį netoli Rietavo užsimanė numarinti kirminą, jie buvo lengvabūdiškai atlakinti į knaipę, kuri iki vizito net nebuvo patikrinta. Prezidento apsauga neturėjo žalio supratimo, kas per paukščiai tos skylės savininkai.

Prezidentas jaukiai fotografavosi su veikėjais, nė nenutuokdamas, kad tie jaukūs verslininkai, čia neįleidžia vaikų. Neturi prekybos alkoholiu licenzijos, bet leidžia įsipilti iš po stalo atsineštinių svaigalų. Brrr… Sovietinio obščepyto valgykla – kaip tik mūsų Prezidentui?

Betvarkė akis bado. Praalkęs Pirmasis Valstybės Asmuo išmetamas prie pirmos pakelės smuklės, begėdiškai meluojančios aplinkos pristatomos kaip jaukus šeimos restoranėlis, kurio savininkai yra zicpatriotai, mylintys vaikus, šunis ir savo artimą saugančius žmones.
R. Valatka

Negana to, „jaukaus šeimos restoranėlio“ šeimyna, kaip visiems, išskyrus Prezidentą, buvo žinoma, dar ir užkietėję antivakseriai, skelbiantys, kad jie deda skersą ant valdžios parėdymų, skirtų kovai su kasdien po 20 lietuvių gyvybių nusinešančia pandemija, todėl „nuo rugsėjo 14 dienos mūsų restoranėlyje galės lankytis tik Nepasiskiepiję žmonės“.

Rugpjūčio 10-ąją „jaukus restoranėlis“ išvis nedirbo, nes, kaip visiems žinoma, palaikė riaušininkus, kurie prie Seimo jaukiai trypė įstatymą ir akmenimis šeimiškai žalojo pareigūnus.

Į tokį pasaulio pasubinį klastinga Prezidento aplinka ir atbogino didžiausią kovotoją su pandemija erdvėje tarp Šalčios ir Gvadalkivyro: „Duodi 90 proc. vakcinacijos arba varai lauk.“

Nesamonė, taip negali būti, kad Prezidentas nieko nežinojo? Čia priėjo Kindziulis, sorry, Jasiulionis ir pasakė: „Apie tai, ką šio restoranėlio savininkai buvo parašę feisbuko paskyroje prieš du mėnesius, Prezidentas nebuvo informuotas.“

Stebėtinas Prezidento neinformuotumas.

Pabandom įsivaizduoti šitaip neinformuotą Churchillį, de Gaulle’į, Thatcher. Na, gerai, nekelkim kartelės sulig Šatrijos kalnu. Merkel, Macronas ar Draghi lapnoja bratviurstą, šliurpčioja austres ir kerta fetučinius jaukioje šeimos aludėje (bistro, picerijoje), kurių savininkai feisbuke raito antivakseriškus lozungus, palaiko „geltonąsias liemenes“ ir panašų šūdą?

Pabandom iš naujo, traukia M.Mikutavičius.

Įpusėjus Nausėdos kadencijai Rietavo miškais ir pakrūmėmis atsėlina darganota mintis, kad Prezidento neiformuotumas yra sisteminis.

Prezidentas nebuvo informuotas apie tai, kad jis negali būti didžiausias kovotojas su pandemija tarp Šalčios ir Gvadalkivyro-Ebro linijos, jei į valstybinį balių tarp garbingų šalies žmonių pakvieti dvi didžiausias antivakseres. Po savo ponios, suprantama.

Įpusėjus Nausėdos kadencijai Rietavo miškais ir pakrūmėmis atsėlina darganota mintis, kad Prezidento neiformuotumas yra sisteminis.
R. Valatka

Prezidentas nebuvo informuotas ir apie tai, kad valstybės vadovas negali vieną dieną bliuznyti apie perlenkimus skiepijant, o kitą – reikalauti, kad būtų kuo skubiau paskiepyta 90 proc. tautos.

Patarėjas Mačiulis susitiko su Celofanu? Prezidentas nebuvo informuotas, kas toks yra Celofanas, kiek anas sėdėjo kalėjime ir kad jo byla dėl valstybės apstatymo jau teisme.

Lenkijos Konstituciniam Tribunolui išaiškinus, kad dalis ES sutarties straipsnių „nesuderinami“ su šalies Konstitucija, mūsų Prezidentas aiškino, kad „tai yra pačios Lenkijos ir Europos Sąjungos klausimas, kuris bus išspręstas taip, kad abi pusės bus patenkintos“.

Čia priėjo Jasiulionis ir pasakė, kad Prezidentas nebuvo informuotas, jog Lietuva yra ES dalis, o ES šalies narės vadovas neturėtų kalbėti apie ES kaip apie trečią pusę.

Čia maždaug kaip, jeigu V.Landsbergis Sausio 13-osios rytą reporteriams būtų paporinęs, kad Aukščiausiąją Tarybą susirinkę ginti beginkliai žmonės turėtų prieš tai padiskutuoti su Pskovo desantininkais ir KGB „Alfa“ smogikais, o šis klausimas būtų išspręstas taip, kad abi pusės būtų patenkintos. Nes su žmonėmis reikia kalbėtis.

Neišeina? Taigi, kad. Kaip ir neišeina vienu metu būti ES dalimi ir kalbėti apie ES kaip apie kažką tolima. Kaip neišeina ir vaidinti didį kovotoją su pandemija, ir Pirmosios Valstybės Antivakserės būti tampomam po antivakserių smukles, sąmoningai platinančias virusą.

Bet Nausėdai kažkaip išeina? Čia priėjo Jasiulionis ir pasakė, kad mūsų Prezidentas nebuvo informuotas, jog sėdėti ant dviejų unitazų neįmanoma.

Prezidentas nebuvo informuotas apie tai, kad Italijoje, Kanadoje ir net Latvijoje į darbą nebeįleis be galimybių paso. Prezidentas būna informuojamas tik tada, kai taškomi pinigai ir jis pats nori prie laužo iš eurų pasišildyti sužvarbusią savo gerovės širdį.

Tai čia po to yra tik du keliai. Arba važiuoji į Kauno klinikas, maldauji asmeninį daktarą Žaliūną surasti nagingiausią neurochirurgą – kad tau, kaip multiko Garfildas siūlė, smegenis kokio katino, Bobiko ar Grikio persodintų, arba guliesi ant dugno. Kaip per pirmąjį karantiną.
R. Valatka

Pvz., kai Vyriausybei šauna į galvą ekonominė, politinė ir etinė kvailystė padidinti ir taip įsisiautėjusią infliaciją padalijant po 100 eurų už skiepą tiems senjorams, kuriems jauku antivakserių nelaisvėje. Čia priėjo Jasiulionis ir pasakė, kad apie tai, jog infliacija rugsėjį šalyje buvo 6,3 proc., Prezidentas nebuvo informuotas.

Bet jei neturi patarėjų, kurie tave informuotų apie šalies vidaus ir užsienio padėtį, gal nereikėtų it Dievui į Mozę nuo kalno kalbėti bent apie vidaus padėtį?

Čia priėjo Jasiulionis ir pasakė, kad Prezidentas nebuvo informuotas apie tai, kad neinformuotam lapausiui geriau yra slėptis po lapais, kad nenusišnekėtų.

Ką darai, jei esi bent pats sau sąžiningas Prezidentas, kuris ką tik atspardė užpakalį sveikatos ministrui už tai, kad pandemija Lietuvoje ir pasaulyje tebesitęsia (nepaisant Prezidento ir Pirmosios šalies Antivakserės gėjiškos meilės antivakseriams ir antivakserėms), o tada atvarai į smuklę, priklausančią idėjiniams antivakseriams, ir knisi protą, kad buvai neinformuotas?

Tai čia po to yra tik du keliai. Arba važiuoji į Kauno klinikas ir meldi asmeninį daktarą Žaliūną surasti nagingiausią neurochirurgą – kad tau, kaip multiko Garfildas siūlė, smegenis kokio katino, Bobiko ar Grikio persodintų, arba guliesi ant dugno. Kaip per pirmąjį karantiną.

Darbotvarkė tuščia švari, kad net blizga kaip katino pautai.

Jasilionis atidirbinėja už „Šluotos“ Kindziulį. O pats nė nosies iš kubo draustinyje.

Nes juk gėda, tiesiog žmogiškai gėda. Kad prezidentinės smegenys sukasi lėčiau nei guvaus 9-10 metų berniuko. Gėda prieš žmones, per 20 metų įtikėjusius, kad kas jau kas, o SEB banko ekonomistas negali būti totalus lapausis, o dabar patiriančius kognityvinį disonansą triskart dienoj prieš valgį sulaukdami žinios, kad jų Prezidentas vėl buvo neinformuotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1167)