Palangos meras ta proga feisbuke susirietęs dėkojo Partijai, Vyriausybei ir Jo Gerybei Pirmininkui. Už tai, kad MP leido statyti plaukimo baseiną. Kauno meras, jau nugriebęs visą reitingų grietinę nuo lieso miesto biudžeto primilžio, priešingai, užšoko ant medžių kirtaviečių.

Ignalinos valdžia per nacionalinį dienraštį dėkojo sau už rekordinę daugiabučių renovaciją. Raseinių ir dar kažkuri ten – už užtaisytą kelio duobę. Keli rajonai medijų fronte įkėlė varpą, inkilą ir lesyklėlę. Valdžia dailino skverus, mūrijo sales, Pervalkoje įsisavino „bendrabučius“ be žmonių.

Palangos meras ta proga feisbuke susirietęs dėkojo Partijai, Vyriausybei ir Jo Gerybei Pirmininkui. Už tai, kad MP leido statyti plaukimo baseiną. Kauno meras, jau nugriebęs visą reitingų grietinę nuo lieso miesto biudžeto primilžio, priešingai, užšoko ant medžių kirtaviečių.
Rimvydas Valatka

Nebėr žmonių? O kam jie? Koks nuo žmogaus „atkatas“? Taigi. Euroremontas ir statybos yra viskas – žmogus yra niekas.

Kažkas čia dar ragino apskaičiuoti, kiek visos valdžios institucijos išleidžia viešinimui. Ar nebus daugiau už visas įmones kartu sudėjus? Per vėlu. Valdžia vieną po kito šalina reklamos rūšis iš žiniasklaidos nepriklausomybės fondo. Ir ištiesia plaukuotą valdiškos pagalbos dešinę. Bučiuosi – patepsiu, nebučiuosi – špygą gausi.

Valdžia yra gera. Ko nereikia – to ir neviešina. Niekas nepaviešino, kad Neringos pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriumi paskirtas Artūras Mažrimas.

Tikriausiai tai ne tas pats ekspolicininkas ir dar aukštesnis STT ekskomisaras, kuris, kazino prapylęs 300 000 Lt, nebankrutavo, nes, būdamas valstybės tarnautoju, per metus gavo 104 000 eurų pajamų? Ne tas, kuris netikėtai, dar net nepradėjęs dirbti, sausį atsistatydino iš alkoholio ministro Verygos patarėjų kovai su korupcija?

O jei kartais tai tas pats sėkmės džentelmenas, tai kur tada įsidarbins šv. Verygos dešine lytėtas Minedas? Žmonės jūroje vis dar skęsta. Net Juodkrantėje. Po Žolinės. Užtat turime substanciją, kuri jokiam vandeny neskęsta, prie jokios valdžios neištirpsta. Tiesa, nekaip kvepianti.

Alkoholio ministras pasitikėjo Mažrimu ir po to, kai tas atsistatydino. Premjeras Skvernelis tiki buvusiu savo kišeniniu proforgu Baku.

Napoleonišku jo mostu pakeltu į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkus.

Buvęs policijos generalinio komisaro kišeninis proforgas Bakas tikėjo Putino vidaus reikalų ir FSB (KGB) sienos apsaugos profsąjungomis, išganytomis per Rusijos ambasados pulkininkus. Rašė Latvių gatvei nuolankius laiškus. Supratimo ir bendradabiavimo prašė.

Ar kišeninės Putino režimo profsąjungos, išganytos per Rusijos ambasados pulkininkus, tiki Lietuvos premjeru, valdžia nepaviešino. Bet ir iškilūs konservatoriai, apgailėdami svylančius Bako padus, konspirologiškai išvedė, būktai čia kerštas už demaskuotą socialistą Bastį.

Valstiečiai buvo tiesesni. Tuos, kurie pranešė apie Bako laiškus, apkaltino, kad šie ėmę informaciją tiesiai iš Kremliaus. Demagogijos ir konspirologijos mokykloje nieko naujo. Kuo pats išsitepęs, tuo ir kitus tepa.

Rusijos vidaus reikalų ministerijoje ir FSB ieškoti laisvų profesinių sąjungų – ar tai būtų 2017-ieji, ar 2011-ieji – galėtų tik aristokratas arba degeneratas. Girdint kaip Seimo NSGK pirmininkas sunkiai dėlioja pustrečios savo minties, pirmasis atvejis atrodo sudėtingas net techniškai.

Rusijos vidaus reikalų ministerijoje ir FSB ieškoti laisvų profesinių sąjungų – ar tai būtų 2017-ieji, ar 2011-ieji – galėtų tik aristokratas arba degeneratas. Girdint, kaip Seimo NSGK pirmininkas sunkiai dėlioja pustrečios savo minties, pirmasis atvejis atrodo sudėtingas net techniškai.
Rimvydas Valatka

Seni laiškai nedega. Išplaukia. Senos figūros – ne driežai. Uodegų nepameta. Tą reikėtų žinoti. Bent jau Bako gailintiems konservatoriams ir Ministrui Pirmininkui. Kuris prisiekė ištikimybę Karbauskiui dar kartą: „Su Ramūnu mes esame bendražygiai.“

Būsimasis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas ne taip seniai gyrė antieuropinio referendumo iniciatorius dėl nelaisvo žemės pardavimo. Buvo vienas Garliavos patvorio, o dabar prokremline kalba kalbančio portalo steigėjų. Ir dar šis vyrukas iš Vidaus reikalų ministerijos darbo metu rašinėdavo meilės laiškus Kremliaus ambasadai. Siekdamas pasisemti patirties iš Kremliaus policijos „reformos“ ir puikių Putino policijos įstatymų, kuriuos norėjo pritaikyti Lietuvai.

Ačiū, nereikia. Tokio Seimo NSGK pirmininko. O kei kas tame nenore įžvelgia kerštą, turėtų pasitikrinti. Gal kartais „Agrokoncerno“ pesticidų ant kopūstų pavasarį per daug užbėrė? Nes premjero gizelis Bakas ir dabar paisto, kad Putino profsąjungos nėra Rusijos valdžios dalis.

Seimo valstietė Papirtienė – su meile Bakui: „Tik jau, Vytautai, nesiteisinkite! Nieko blogo nepadarėte!“

Su Kremliumi bendradarbiaujantys proforgai nesiteisina. Apie ryšius su Maskva – visada su meile.

„Į Lietuvą visi grįžo kupini nuostabių ir nepamirštamų įspūdžių, sužinoję daug naujo, susipažinę su naujais žmonėmis bei prižadėję vienas kitam ir toliau tarpusavyje bendradarbiauti“, lyg antra Salomėja, parvežusi Stalino saulę, prieš kelerius metus po kvalifikacijos kėlimo seminarų Maskvoje bylojo tuometė Kauno švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Papirtienė.

Bendradarbiauti su Maskva. Eina. Papirtienė. Bakas. Baškienės dvasingumo paieškos. Žaliai rusiškos Tomilino pažintys. Verygos įžanga knygai su Kremliaus propagandos faršu. Jaunas Karbauskis, pagerbtas seno Maskvos armėno. Kepenio saitai. Seni laiškai nedega. Išplaukia.

Kiek dar išplauks per likusius trejus metus? Beje, o kaip ten su laisvu žemės pardavimu? Seimas jau privalėjo apsvarstyti Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pataisas, kad būtų pašalintos nuostatos, stabdančios laisvą žemės pardavimą. Nes Europos Komisija yra pradėjusi prieš Lietuvą ES teisės pažeidimo procedūrą.

Spaudžiamas Karbauskio ir kitų pigios žemės sau mėgėjų bei marginalų buvęs Seimas užprogramavo žemės ūkio stagnaciją. Kodėl, nepaisant gresiančių milijoninių baudų Lietuvai, tempiama guma? „Agrokoncernas“ ne visą žemę dar susigrobė?

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Jo nesudraskė ir serijinė arabiška ruletė. „Taupus“ teroras Barselonoje, Kambrilse, Turku ir Vupertalyje šįkart nesudomino nei žiniasklaidos, nei valdžios, nei FB. Virtualaus siautimosi į vėliavas mada praėjo. Kažkoks pusprotis siūlė atsakyti teroristams katinų nuotraukėlėm, bet tai net juoko nesukėlė.

Pirmoji gera valdžia lietuviams bus ta, kuri sugalvos pagavų civilizacinį nuotykį. Įtraukiantį visas kartas nuo x iki z ar kurios ten. Nuotykis studentams ir karšinčiams, kauniečiams ir vilniečiams, kaimui ir miestui, emigrantams ir imigrantams.
Rimvydas Valatka

Lietuviams tai nebuvo nuotykis. Mums reikia nuosavo nuotykio. Nėra nuotykio. Reikia jį sugalvoti, kaip kažkada rašė Beresnevičius. Skvernelis nuotykį vis bando išlaužti iš apsukų aplink išvėsusius savo sąjungininkus socialdemokratus. Bus koalicija? Nebus koalicija? Kas bus, jei nebus?

Kam tai įdomu? Ir vaikui aišku, kad Seime buvo, yra ir dar trejus metus bus Karbauskio valstiečiai. O kas bus šalia jų, kas geidauja su Baku, Papirtiene, Širvinskiene ir Baškiene dalytis jų „šlove“, kam tai įdomu?

Pirmoji gera valdžia lietuviams bus ta, kuri sugalvos pagavų civilizacinį nuotykį. Įtraukiantį visas kartas nuo x iki z ar kurios ten. Nuotykis studentams ir karšinčiams, kauniečiams ir vilniečiams, kaimui ir miestui, emigrantams ir imigrantams.

Ar tokia valdžia kada nors gali rastis? Šalyje, kurioje TV mergaitė, baisiai staugdama į ekraną savo laidos reklamą, iš numirusių ką tik prikėlė SSRS milicijos Kovos su socialistinės nuosavybės grobstymo skyriaus šmėklą „godūs spekuliantai“. Jau vien tokia galimybė skamba kaip nuotykis.