Į vienus vartus. Lietuva apsvaigo vien nuo Sauliaus Skvernelio žodžio, kad dabar tai jau šoferių tauta nebegers.

Ir kiti baisūs dalykai dedasi ant Lietuvos prieš šitas šlapias Kalėdas. Tauta nebe taip stipriai myli Dalią Grybauskaitę. Meilė, kuri truko dukart po trejus metus, vėsta.

Prezidentė su kukliais sau 57,2 reitingo taškų – jau tik trečia. Į pirmą vietą iškopė „taip, ne, o kaip jums patogiau“ žaidimo schemą taikantis premjeras Algirdas Butkevičius – 60,9. Antras – S. Skvernelis (57,2).

Bet čia taip tik 11 proc. ministro reitingų šuolio išgąsdintas vilmoras Gaidys sako, kad S. Skvernelis – antras. Iš tikrųjų tai ministras jau dabar yra pirmas. Sudėjus visus „myliu-nemyliu“, S. Skvernelis jau dabar yra didžiausias politinis širdžių ėdikas ant Lietuvos. Mat prezidentės jau nemyli kas ketvirtas lietuvis, o S. Skvernelio – vos kas dešimtas (11 proc.).

Kas bus prieš Velykas, jei prieš Kalėdas šitaip? O kas bus su tais, kurie eina prieš S. Skvernelį ir jo „nė gramo daugiau“? Jų ateitis nuspėjama iš visiško Seimo pirmininkės fiasko. Kibusi antai S. Skverneliui į atlapus dėl bėglio su policijos automatu, Loreta Graužinienė per mėnesį neteko tiek pat gerbėjų, kiek S. Skvernelis jų įgijo – 11 procentų. Ne ką daugiau ir turėjo.

Quo vadis, Lietuva, Skvernelio apžavėta?

Politinė ištikimybė – kaip ir lytinė. Arba kaip S. Skvernelio nulis promilių prie vairo. Visi viešumoje ir į kameras smarkiai rėkia geidžia, bet sau mažai kas taiko. Ką kalbėti šiais epikūrininkų laikais, kai net moksleiviai ir studentai teisėtai reikalauja iš pavargusių mokytojų bei profesorių, kad mokslas jiems teiktų tiktai malonumą, o dar geriau – orgazmą. Nes pažinimo tikslas, kaip žinoma, yra išvaduoti mus nuo Dievo ir mirties baimės, o be tokio išvadavimo negali būti ir laimės.
Rimvydas Valatka
Politinė ištikimybė – kaip ir lytinė. Arba kaip S. Skvernelio nulis promilių prie vairo. Visi viešumoje ir į kameras smarkiai rėkia geidžia, bet sau mažai kas taiko.

Šalyje, kur beveik pusė piliečių laka be proto, ir jokios promilės jų nesustabdys, o kita pusė yra valančininkai su špižine sąmone, kuriai draudimas yra viskas, ką jų rievelės gali sugalvoti, nieko nėra lengviau kaip, ištarus žodį „nulis“, akimirksniu tapti guru.

Kai šitaip, kai protingiausias dalykas žmogui tampa nebe veikla, o ramybė, ataraksija, tai ar galima kaltinti į malonumus pasinešusią lietuvių tautą, kad jai nusibodo D. Grybauskaitė ir ji ieško naujų meilės objektų?

A. Butkevičius – minkštas. S. Skvernelis – kietas. Kaip ir prezidentė. A. Butkevičių tauta myli už minkštumą, bet taip lyg netikrai. Kaip kokį draugą, kuris ir taip po ranka. Tiksliau – kaip atsarginį kandidatą į vyrus. Kurį turi dažna moteris, sugalvojusi, kad jai netrukus derėtų ištekėti.
Rimvydas Valatka
A. Butkevičius – minkštas. S. Skvernelis – kietas. Kaip ir prezidentė. Butkevičių tauta myli už minkštumą, bet taip lyg netikrai. Kaip kokį draugą, kuris ir taip po ranka. Tiksliau – kaip atsarginį kandidatą į vyrus.

D. Grybauskaitę tauta mylėjo už kietumą. Kieta moteris tautai yra labai gerai. Bet kietas vyras lietuviams – dar geriau. Valiusei reikia Alekso, Lietuvai – Skvernelio.

Šį tą iš Vingių Jono paveldėjusi tauta kažkurią akimirką nugaros smegenimis pajuto, kad D. Grybauskaitė – nebe ta. Kad iš to jos kietumo eina oras. O pagaliau kiek gi čia jai liko? Prezidentė pralaiminėja net ten, kur jau niekas, atrodo, neprakištų. Ir vis nepasimoko. Lipa ir lipa ant to paties grėblio. Tarsi į kankinius eitų – kaip Vytautas Landsbergis ar koks Seimo dar kartą išdurtas Rolandas Paksas. Dukart gavo Seime į kaulus su kandidatais į generalinius prokurorus – teisėjais iš provincijos. Bet ir trečią kartą kiša tą patį – teisėją iš provincijos.

S. Skvernelis, priešingai. Seimo kandys jo nesugraužė. Net gaudamas į skudurus vidaus reikalų ministras laimi. Pabėgo vagis narkomanas ir dar nuginklavo du policininkus? Bet kurioje šalyje vidaus reikalų ministrui būtų šakės. O čia S. Skvernelio reitingo šuolis net vyriausiam šalies vilmorui žadą atima. Cuius regio, eius religio – kieno valdžia, to ir religija.

S. Skvernelis nebebijo D. Grybauskaitės. Tai ji bijo S. Skvernelio. Prezidentės net rajonų vadukai, anksčiau drebinę kinkas šalia jos kabineto, panašu, nebegerbia. Į Panevėžį atvykusios prezidentės miesto meras Račkauskas net nepasitiko. Po tokio akibrokšto aiškinti, kad geriausias generalinis prokuroras – būtinai iš provincijos, gali nebent tas, kuris Lietuvos Respublikos negerbė dar prieš gimdamas.

Ką apskritai myli tauta? Tuos, kurie gražiau pamerkia.

Vilniečiai labiau net už prezidentę myli merą R. Šimašių. Jo reitingas Vilniuje yra prezidentinis – 60 proc. Kauno merą Visvaldą Matijošaitį Kaune myli net 75 proc. kauniečių. Ir ne tik prieš Kalėdas. Mylėjo ir lapkritį, ir spalį, ir rugsėjį.Trys iš keturių kauniečių – už V. Matijošaitį! Mieste, kuriame be konservatorių žinios anksčiau net duobė gatvės asfalte neatsirasdavo. Meilė trunka trejus metus.
Rimvydas Valatka
Trys iš keturių kauniečių – už V. Matijošaitį! Mieste, kuriame be konservatorių žinios anksčiau net duobė asfalte neatsirasdavo. Meilė trunka trejus metus. Kad ir kaip būtų liūdna kai kuriems konservatoriams tai pripažinti. Akylam stebėtojui R. Juknevičienės pasitraukimas iš pralaužto Kauno fronto į atsargines pozicijas prie Panevėžio daug ką sako.

Kad ir kaip būtų liūdna kai kuriems konservatoriams tai pripažinti. Akylam stebėtojui Rasos Juknevičienės pasitraukimas iš pralaužto Kauno fronto į atsargines pozicijas prie Panevėžio daug ką sako.

Bet ne apie Kaune sudievintą V. Matijošaitį ši daina. Apie naująjį tautos širdžių ėdiką S. Skvernelį. Metams baigiantis, kai visi svarsto ne tai, kas buvo, o tai, kaip bus, ne paskutinis klausimas, o kaip bus 2016-aisiais, Seimo rinkimų metais?

Skvernelis prieš pat rinkimus ateina į Socialdemokratų partiją, padidina socialdemokratų reitingą nuo 23-25 proc. iki 35 proc., laimi rinkimus apygardoje ir, 0 promilių nustūmęs „taip, ne, o kaip jums patogiau“, tampa ministru pirmininku. Nusitaikiusiu į prezidentus. Variantas? Kodėl ne?

A. Butkevičiui pavyksta neįsileisti lapės į vištidę (mažai tikėtina, bet tarkim), S. Skvernelis nueina į muilinę R. Pakso partiją, kuriai ir dabar atstovauja, padidina jos reitingus, laimi rinkimus apygardoje ir, 0 promilių nustūmęs „taip, ne, o kaip jums patogiau“, tampa ministru pirmininku. Nusitaikiusiu į prezidentus. Variantas? Sudėtingesnis. Bet kodėl ne?

Klausimas, kas už S. Skvernelio stovi sufleruoja atsakymą? Kieno projektas yra S. Skvernelis? Ar projektas? Kad ir kaip būtų, pabandykite su 0 promilių Lietuvoje laimėti viską, kas valdžioje padėta. Taigi. Čia jums ne „Putinką“ Lietuvoje stumdyti.