Tik nacionalinė vertybė Teišerskytė įvertinta pagal nuopelnus. Guogos pakištos kiaulės išvengęs Liberalų sąjūdis įtraukė ją į futuristinę Vyriausybę. Vadovaus ministerijai, kuriai vienodai tinka ir aristokratai, ir degeneratai. Tačiau kas tas tėr, palyginti su progresuojančia grėsme Druskininkų mero ir jo artimųjų – o jų nepaprastai daug, jei skaičiuosime ne tik plačią šeimą, bet ir socialdemokratų ministrus bei STT vadus – gyvybei.

„Kelerius metus dėliojamas scenarijus, kaip susidoroti su manimi. Visa tai jau kelia grėsmę mano ir artimųjų gyvybei“, – prislėgtu balsu dienraščiui „Puolamų socialdemokratų vakaras“ pareiškė Druskininkų meras ir Butkevičiaus pavaduotojas partijoje.

Kur ritasi Lietuva? Kas įsakė nugalabyti Malinauską?

Druskininkų meras tiksliai įvardijo sąmokslo grupę: „Pasinaudodami savo pareigomis jie – aš turiu galvoje prezidentės parankinius konservatorius Anušauską, Razmą, taip pat liberalą Gailių – vykdo savo partijos lyderio, atstovaujančio įtakingoms verslo grupuotėms, nurodymus.“

Sukrebžda abejonės kirminas. Dėl prezidentės parankinio Gailiaus. Taigi ji tą Gailių, apkaltinusi devyniom mirtinom nuodėmėm ir poligrafo parodymais, išmėžė iš FNTT vadų? Bet tik trumpam krebžda. Pabandytumėt patys ko nors nesupainioti, jei į jus iš už kuklaus paminklo Mindaugui kampo su optiniu taikikliu taikosi šalta kilerio akis.
Priešas nemiega. Vakar Butkevičiaus žento biznis ir Bernatonio namo apdaila, šiandien jau Malinausko Pacevičius iš Šv. STT ordino ir vandens parko dovanas nelaiku prisiminę mūsų ministrai. Priešui negali būti jokio pasigailėjimo. Kas ne su mumis, tas prieš mus. Imperialistinių jėgų ir vietinių samdinių iš buržuazinių partijų užmačias būtina rauti su šaknimis!
Rimvydas Valatka

Kur žiūri prokurotūra? Kodėl Skvernelis neskiria Malinauskui apsaugos? „Jie, turėdami užnugarį ir įtaką Generalinėje prokuratūroje, ir surengė šią politinę provokaciją“, – skėsteli rankomis Malinauskas.

Priešas nemiega. Vakar Butkevičiaus žento biznis ir Bernatonio namo apdaila, šiandien jau Malinausko Pacevičius iš Šv. STT ordino ir vandens parko dovanas nelaiku prisiminę mūsų ministrai. Priešui negali būti jokio pasigailėjimo. Kas ne su mumis, tas prieš mus. Imperialistinių jėgų ir vietinių samdinių iš buržuazinių partijų užmačias būtina rauti su šaknimis!

Tokią prakalbą 6 valandą vakaro išrėžęs Sysas lipo į Seimo tribūną. Kontrabandininkų ir violetinių bei savo grupės draugų vardu paskelbė balsavimą dėl liaudies priešų direktyvos Nr. XIIP-730(2). Anot kurios, kiekvienas lietuvis, kurio uždarbis nors centu viršija 888 eurus, yra liaudies priešas, todėl toks apdedamas buožišku 25 proc. GPM tarifu. Tie liaudies priešai, kurie oficialiai gauna kiek daugiau nei 2000 eurų, o jie yra ne kas kita kaip socialdemokratų priešų vadeivos, bus apdėti 40 proc. duokle.

VMI vadovaujantis Bradausko sūnus iškart įvardijo tikslų liaudies priešų skaičių: 141 890 asmenų. Voila!

Syso smūgio bangos šluojami liberalai ir konservatoriai pabėgo iš posėdžių salės. Tik konservatorius Žeimys savo balsu parėmė kovą su liaudies priešais – gal prisiminė kaip 1940-ųjų birželį krikščionys demokratai džiaugėsi, kad nebebus Smetonos? „Už“ progresinius balsavo net liberalas Š.Gustainis. Tiesa, jis jau po valandos mušėsi į krūtinę, kad kažką ten supainiojo – ne tai mygtukus, ne tai liaudies priešo formuluotę, ne tai Masiulio odekoloną su Guogos opiumu liaudžiai.

Tik kam tai rūpi? Syso suburta socialdemokratų, tvarkdarių kontrabandistų ir violetinių koalicija pirmajame mūšyje sutriuškino Malinausko ir SD priešus 33:1 ir prieš antrąjį balsavimą įgijo moralinę persvarą prieš dirbančią Lietuvą. Nukentės ne tik 141 890 produktyviai dirbančių lietuvių kišenė, bet ir Sysas su kompanija – juk jie tai daugiau kaip po 2000 eurų gauna?

Naivuoliai. Manote, Komskiui ar Bradauskui labai rūpi, kiek jie algos Seime gauna? Kai jūs su žmona ir vaikais išsirengiate į Druskininkų vandens parką, tai ir degalai kelionei, ir bilietai, ir pietūs, ir vakarienė, ir nakvynė – viskas kainuoja. O socialdemokratų ministrams ir STT vadams visa tai – už dyką. Tokia, sakytume, atvirkštinė mokesčių progresija. Taikoma socialdemokratams, dar cigarečių kontrabandininkams ir algų mokėtojams vokeliuose. Kurią jūs, progresinių mokesčių gerbėjau, pats akvaparke (ir ne tik čia), savo progresiniais ir apmokėsite.
Naivuoliai. Manote, Komskiui ar Bradauskui labai rūpi, kiek jie algos Seime gauna? Kai jūs su žmona ir vaikais išsirengiate į Druskininkų vandens parką, tai ir degalai kelionei, ir bilietai, ir pietūs, ir vakarienė, ir nakvynė – viskas kainuoja. O socialdemokratų ministrams ir STT vadams visa tai – už dyką. Tokia, sakytume, atvirkštinė mokesčių progresija,
Rimvydas Valatka

Daugelis mūsų humanistų iki šiol nesuprasdavo, kam STT taip neeuropietiškai po areštines su žiurkėmis ir išdaužtais langais tampo suimtus merus, jų smulkius tarnautojus ir smulkiuosius verslininkus. Pacevičiaus stovyklavimai akvaparke paslaptį įminė. STT po žiurkynus tampė ir tampys visus tuos, kurie su buvusiais ir būsimais STT vadais netyčia susitikdavo ar susitiks Druskininkų vandens rojaus apartamentuose. Kad neprasižiotų. Šarko dušo principas. Labai geras masažavimo vandeniu būdas. Aktyvina suimtųjų simpatinę nervų sistemą ir gerina politinių smegenų veiklą.

Bet Šveicarijoje nuo tokios sumos, kurią padidintu tarifu mus apmokestina Sysas ir kompanija, apskritai mokesčiai neimami, o progresinis skirtumas – ne kartais, o keliais procentais matuojamas? – cypsi koks nors nepribaigtas liaudies priešas iš Laisvosios rinkos instituto.

Lįsite dar prie Butkevičiaus, Bernatonio ir Malinausko, gausite dar! Nesupratote? Galima paaiškinti ir populiariau. Kas yra progresiniai mokesčiai (PM)?

Populiariai kalbant, PM yra bausmė buožės mentalitetą net per sovietinį pragarą išsaugojusiam lietuviui. Bausmė už tai, kad lietuvis manė, jog jei daugiau ir geriau mokysis ir mokysis visą gyvenimą, geriau ir daugiau dirbs už tą, kuris nei mokėsi, nei ką moka, nei dirbti labai čia jam reikia, tai geriau ir gyvens.

Bet juk reikia būti solidariu? – baritonu moko mus Jemelia nuo pečiaus. Žinoma, Jemelia, kas be ko, reikia. Niekas jau nieko ir nebesako, kad tas, kuris uždirba 2000 eurų, ir mokesčių sumoka keturis kartus daugiau už tą, kuris uždirba tik 500 eurų, bet abiejų vaikams – ta pati mokykla ir tas pats kelelis pilkas su duobėmis. Vis tiek norite dar didesnio skirtumo, nes taip teisingiau?
Populiariai kalbant, progresiniai mokesčiai yra bausmė buožės mentalitetą net per sovietinį pragarą išsaugojusiam lietuviui. Bausmė už tai, kad lietuvis manė, jog jei daugiau ir geriau mokysis ir mokysis visą gyvenimą, geriau ir daugiau dirbs už tą, kuris nei mokėsi, nei ką moka, nei dirbti labai čia jam reikia, tai geriau ir gyvens.
Rimvydas Valatka

Tik ar tikrai teisingiau bus – ypač, jei atmesime pavydą, kuriuo remiasi kovotojai su tarptautiniu imperializmu, neišskiriant Syso, Vėsaitės ir Varkalos?

Jei sudegė naujas kaimyno „Mercedes“, jūsų 15 metų „VW Golf“ nuo to netaps nei naujesniu, nei mažiau degalų ryjančiu. „Progresiniai“ pinigai pateks į biudžeto katilą. Kuriam prižiūrėti dėl pinklesnių mokesčių reikės priimti kelis šimtus papildomų VMI ir „Sodros“ valdininkų.

Surinkti pinigai teks jiems išlaikyti, o likusiais reikės padengti STT vado, sveikatos apsaugos ministrės ar kito valdžios kunigaikščio apartamentus ir masažus Druskininkų vandens parke, ir, žinoma, padidinti algas Seimo nariams, ministrams, viceministrams, kitiems klerkams ir biudžetininkams, kuriems šis mokesčių perversmas žiauriai sumažintų pajamas.

Bet Skandinavijoje ir kitur yra progresiniai? Yra. Tik per pastaruosius porą dešimtmečių Skandinavija labiau artėjo prie mūsų modelio, o ne priešingai. Argumentas, kad jei bus progresiniai mokesčiai kaip Švedijoje, tai ir gyvensime taip pat gerai kaip švedai, yra tiek pat pat teisingas, kaip ir teiginys, kad ketvirtos stadijos vėžį geriau gydytis pas burtininkę. Dantį užkalbės meistriškai, pacientas gal net geriau pasijus, bet vėžys vis tiek auga toliau.

Ką tada daryti, kad visi gyventume geriau?

Visiems geriau neišeis. Tik tiems, kurie daugiau ir geriau dirba, pageidautina – galva. Baisi perspektyva, nenorite? O kam dabar lengva? Druskininkų saulei Malinauskui – dar blogiau. Merą ir jo artimuosius kažkas nudobti taikosi, ir tai niekam, išskyrus „Puolamų socialdemokratų vakarą“, nerūpi. Ir Venckienei blogai. Ir...