Sutrūkinės užveržtos veržlės – jau „neb‘sulaikysi upės bėgimo“, tikiuosi – Grand Cru Chardonnay šampanu, ne mažiau. Pergalė to verta.

O kartu ir rusvučiai paršeliai ant sidabro padėklo, delniuko sumuštinukai ir rūke paskendusio medūzų orkestro džiazavimas! Patikėkit – kai prisimenu atsipalaidavimą saulei pasislepiant už rūmų tvoros...

Tačiau nervus gadina pavidoliai.

Todėl turiu guosti savo naują bičiulę, kuri mane patį pirmą prisiminė įrašydama virš diplomatijos ir verslo ryklių, mat aš nesusiturėjau pasigyręs savo paskyroje ir tada nesusiturėjimas ėmė plisti kaip maras. Na, ar paneigsit, kad esu įtakingas?

Taigi bičiulei ši savaitė virto košmaru a la kiekvienas Drakula irgi nori atvykti!

Nes, užuot pagirta, kad šimtams sugrąžino savivertės jausmą ir suteikė šansą pasijusti visuomenės grietinėle, yra puolama už kažkokius politinius ar kultūrinius nepakvietimus į Prezidento balių. O pagalvojate, ar esate verti elito?

Įsivaizduokit, Rašytojų sąjungos pirmininkė drįsta teirautis, kodėl ji neįtraukta į sąrašėlį ir neturės galimybės prisijungti prie mūsų kilnios įtakingųjų draugijos!

Labai gerai padarei, sakau bičiulei, kad paklausei: kas tokia?!

Pirma – kvietimai dalyti pagal asmens parodomumą.

Kaip galima kviesti pas Prezidentą Kompozitorių sąjungos arba Dailininkų sąjungos, ar kitų kurių būrelių pirmininkes, kurios iki šiol neapnuogina savo gyvenimų per televizijas, neverda barščių viešai ir nesireiškia instagramuose, kur – pagal vieną iš virtuvės apžvalgininkų – tykiai, ramiai dirbame mes, influenceriai?

Gyvename iš rodymosi ir reiškimosi, o ne iš vadinimosi menininkais. Jei kiekvieno sambūrio pirmininkas norėtų vadintis elito dalimi, neužtektų vietos ne tik Daukanto aikštėje, bet ir Gedimino prospekte.

Kaip galima kviesti pas Prezidentą Kompozitorių sąjungos arba Dailininkų sąjungos, ar kitų kurių būrelių pirmininkes, kurios iki šiol neapnuogina savo gyvenimų per televizijas, neverda barščių viešai ir nesireiškia instagramuose, kur – pagal vieną iš virtuvės apžvalgininkų – tykiai, ramiai dirbame mes, influenceriai?
Paulius Konradas

Teisingai sako Jo aukštenybės komunikacijos specialistas, kad „visų nesuprotokolinsi“, todėl ir Kovo 11-osios signatarai turėtų suprasti, kad negražu skųstis, jei atsiuntė kvietimus tik vakar ir tik paraudojus per medijas. Mano naujoji bičiulė per jauna, kad jus atpažintų, o juolab prisimintų, nes jūs esat net 30 metų senumo istorija!

Kas būtų, jei visi įvairių valstybės raštų pasirašytojai sumanytų tapti elitu? Nu nežinau, „pravalas“, tada netilptume Vilniuje.

Mano bičiulė, kaip buvusi banko asmeninės bankininkystės prižiūrėtoja ir analitikė, taikė labai teisingą principą: sąskaitoje reikia turėti bent šiek tiek daugiau už eilinį prodiuserį, kad išdrįstum prašytis į inauguracijos vakarienę!

Antra – kvietimai parengti vadovaujantis jausmais, o ne pareigomis!

Aš pirmas dar pernai rašiau, kodėl svarbūs šitie Prezidento rinkimai ir kodėl jų laukiu čia.

Ir štai Jo Aukštybė patvirtino: taip, todėl ir kviečiami mes, influenceriai ir pramogystės meistrai. Mums yra dėkojama, nes padėjome sugrąžinti Lietuvos elito vertę de facto, o ne de jure.

Prezidentas juk irgi žmogus ir turi jausmą – tai matyti.

Teisingai sako Jo aukštenybės komunikacijos specialistas, kad „visų nesuprotokolinsi“, todėl ir Kovo 11-osios signatarai turėtų suprasti, kad negražu skųstis, jei atsiuntė kvietimus tik vakar ir tik paraudojus per medijas.
Paulius Konradas

Mano pagrindinis tikslas – tinkamai „nusifotkinti“, pakliūti į „Žmones“ greta Jo Aukštybės ir labai mąsliu žvilgsniu atskleisti savo požiūrį į jus, kitus įvairius gyventojus-mėgėjus. Jus imate pavyzdį iš mūsų, profesionalų, sekate mus, todėl negalime atrodyti vienodai (tikrai vakarienėje pakaks ir vieno Asmens su fraku).

Todėl labiausiai sunervino seniai nebesusigaudančio protokolų žinovo patarimas, kad neva negalima rengtis baltai ar raudonai (tai ką darytų Lenkijos ambasadorė, privažiuodama savo mašina?).

Teisinga yra priimti iššūkius ir rengtis diktuojant madą – tai ir turi daryti elitas, tokia jo misija. Aš dar mielojo Adamkaus laikais ateidavau plika koja sportbatyje, atidengęs ne tik media mallcollus, bet ir biceps femoris. Ir štai po kelių metų plikais kauleliais pasirodėte visi kiti.

Savo visoms draugėms dar prie ano mūsų prezidento patardavau: nereikia trumpinti daugiau nei iki gluteal fold – t. y. iki sėdynkaulio, ir bus O.K. („ok“ reiškia orgazmo kultūrą). Senstelėjus, galima rodyti dar mažiau, bet užtat – kuo blizgiau, kad iš toli šviestume, nes mes skyrėme „visas jėgas Lietuvai“.

Bičiulę raminu: šventė praeis, kitai jau būsi užsigrūdinusi, kadangi norėjusieji išeiti į žmones bus supratę dažniau rodytis, konkuruoti ekranuose ir tada iš tų atsirinksi pagal dažnumą ir meilumą.

Raminu ir save tikėdamasis, kad šį vakarą aptarnaus mieli simpatiški barmenai, kurių vienam pasakysiu: esame „viena Lietuva“. Bet tik tie yra jos elitas, kurie rodosi ir yra rodomi.