Ne išimtis ir šis atvejis. Kaltas ne neblaivus po rinkimų štabus besitrankantis, savo darbą dirbantį fotografą apkuliantis ir „vienu reikalu“ elektros skydinėje užsidarantis Audrius Siaurusevičius, bet žiniasklaida, stebinti, kaip viešumoje elgiasi LRT vadovas.

Kaip liudija nemažai komentarų šalia tekstų šia tema, „žurnalistai maitvanagiai“, „purvasklaida“, „parsidavėliai“, „žiniasklaida tik ir teieško skandalų“, „A. Siaurusevičius nepadarė nieko bloga“ ir taip toliau.

Gerai, tarkime, A. Siaurusevičius nepadarė nieko bloga. Bet ką bloga padarė A. Siaurusevičiaus šalia skydinės laukusi žiniasklaida? Laikė užrėmusi duris? Neleido išeiti ir A. Siaurusevičių trankė durimis? Tik kodėl tokiu atveju A. Siaurusevičius neišėjo paskui jį skydinėje aplankiusį Edmundą Jakilaitį ar policininkus? Dar keistesni policijos pareigūnai, kuriems A. Siaurusevičiaus kūnu ar vietoje rasta patalyne užremtos durys pasirodė esančios užrakintos ir kuriems išsiaiškinti fotografo blaivumą bei žurnalistų tapatybes buvo svarbiau nei šalia elektros instaliacijos tūnančio A. Siaurusevičiaus saugumas bei jo blaivumo būklė.

Tačiau palikime tai aiškintis, kaip pats A. Siaurusevičius norėtų, teismui.

Mindaugas Jackevičius:
Ar po tokių įvykių A. Siaurusevičius dar turi teisę apie moralumą aiškinti pavaldiniams? Beje, moralumą ir atsakomybę A. Siaurusevičus mėgdavo priminti „Spaudos klubo“ dalyviams. Neblaivi vairavusi žurnalistė Aurelija Simutis buvo priversta
LRT be didelių diskusijų.

Ar po tokių įvykių A. Siaurusevičius dar turi teisę apie moralumą aiškinti pavaldiniams? Beje, moralumą ir atsakomybę A. Siaurusevičus mėgdavo priminti „Spaudos klubo“ dalyviams. Neblaivi vairavusi žurnalistė Aurelija Simutis buvo priversta palikti LRT be didelių diskusijų. Juk šiandien, kaip ir A. Siaurusevičius, ji galėtų aiškinti neblaivi vairavusi ne darbo metu ir buvusi privačioje teritorijoje – savo mašinoje. Ji galėtų teisintis, kad prie vairo išgėrę sėda ir Seimo nariai...

Be kita ko, žiniasklaida kaltinama „dergianti savus“. Suprask, apie nusidėjusį žurnalistą rašyti nereikia. Tačiau jei nereikia viešinti A. Siaurusevičiaus nuotykių, nereikia skelbti ir apie girto po Seimą šlitinėjančio parlamentaro Gintauto Mikolaičio elgesį, nereikia rašyti apie neblaivų ne darbo metu prie vairo sėdantį Seimo narį Egidijų Vareikį. Daug kam būtų patogiau, kad žurnalistai to nematytų.

Po nuolankaus atsiprašymo LRT taryboje A.Siaurusevičius netruko įkąsti kolegoms žurnalistams: esą po jo pasitraukimo iš žurnalistikos, šioji labai pasikeitusi. Tačiau ar prie elektros skydinės A.Siaurusevičiaus laukę žurnalistai elgėsi nepadoriau nei solidžiausi LTV laidų vedėjai, rinkimų naktį aršiai rėmę prie sienos jiems nepatinkančių politinių jėgų atstovus. Be to, ar Lietuvoje pagrįstai liaupsinama Vakarų žiniasklaida elgtųsi kitaip? Ar niekas nerodytų elektros skydinėje rinkimų štabe užsidariusio kad ir BBC vadovo? Ar žiniasklaida nekeltų klausimo dėl visuomeninio transliuotojo vadovo išgėrinėjimo ir lankymosi partijų rinkimų štabuose etiškumo? Aišku, galbūt Vakaruose už durų laukę žurnalistai ir fotografai būtų elgęsi kiek taktiškiau...

Daliai nuostabą ir pasipiktinimą sukėlė esą per didelis dėmesys A. Siaurusevičiui. Tai netgi prilyginta dviejų šou „žvaigždučių“ skandalui. Tačiau esu tikras, kad elektros skydinėje kartu su A. Siaurusevičiumi užsidariusios Mia ir Zvonkė, žinodamos, kaip dirba žurnalistai, būtų pasielgusios išmintingiau ir iš balos būtų sugebėjusios išlipti sausos. Ne tik pačios išlipti, bet ir buvusį žurnalistą, kitoje barikadų pusėje stovėjusį A. Siaurusevičių ištraukti.

Tuo tarpu verta priminti, kad kandidatui į LRT vadovus keltas nepriekaištingos reputacijos reikalavimas. Matyt, A. Siaurusevičius dar jaučiasi tokią turįs. Dovanokit, suklydau – kaltas ne A. Siaurusevičius, kalta aplinka.