Prieš tai buvo Salamakino ir tvarkiečio Žemaitaičio demaršai prieš skalūnų dujų žvalgymą, pono Basčio pasivaikščiojimai po Seimą su bičiuliais iš „Rosatomo“. Ir dalies Butkevičiaus vadovaujamų socialdemokratų bandymai per Susisiekimo ministrą kastis po gamtinių dujų terminalo statybas kuruojančios „Klaipėdos naftos“ vadovo kėde. 

Gal A. Butkevičius ir turi gerų norų, bet jo kariauna – padrikusi. Prezidentė ir Lietuvos lenkų atstovas Energetikos ministerijoje yra didesni premjero sąjungininkai nei jo paties partiečiai.

Indrė Makaraitytė
Gal A. Butkevičius ir turi gerų norų, bet jo kariauna – padrikusi. Prezidentė ir Lietuvos lenkų atstovas Energetikos ministerijoje yra didesni premjero sąjungininkai nei jo paties partiečiai.
Jei apskritai galime tikėti, kad premjeras nesimaivo ir nemeluoja. Gal viena po kitos steigiamos darbo grupės yra skirtos kaip tik tam, kad nepopuliarūs klausimai, kuriais net jo paties partijoje nėra sutarimo, dar kurį laiką pasikonservuotų?

Birutė Vėsaitė dabar baudžiama viešumu, jai grūmoja prezidentė ir šaiposi internautai. Ir premjeras savo dalį pridėjo. Nutils Birutė, galbūt nurims ir Salamakinas, Vyriausybė kaip nors susitars.
Bet panašios bausmės viešumu ir grūmojimais turėtų sulaukti ne tik jie. 

Kai Seime Liberalų frakcijoje lankėsi skalūnų dujas čia Lietuvoje pageidaujantys žvalgyti ir išgauti „Chevron“ atstovai, liberalų lyderis Eligijus Masiulis klausė: ar mes galėsime tų dujų nusipirkti mažesne nei rinkos kaina? Gal ponai iš Amerikos žinote, ar čia kažkaip žvalgyba yra susijusi su gavyba, kitaip tariant, ar Lietuvos teisės aktai tiems, kurie žvalgo, automatiškai suteikia teisę ir išgauti dujas?

Priešais E.Masiulį sėdėjo galingos korporacijos atstovas, o buvusios valdančiosios koalicijos vienas įtakingiausių - Susisiekimo - ministras klausia, kaip potencialių investuotojų veiklą reglamentuoja Lietuvos įstatymai.

Indrė Makaraitytė
Net palaikymą Seime turėjusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė nesugebėjo šių projektų pastūmėti tiek, kad ankstesnis įdirbis nebūtų nubrauktas vos keliais Birutės ar Onutės viešais pasvarstymais.
Kai esi opozicijoje, nesiimi jokios atsakomybės už valdžios priimamus sprendimus. Kritikuoti gali juos išsijuosęs ir už kritiką taip pat nėra jokios atsakomybės. Bet skalūnų dujos Vyriausybės darbotvarkėje atsirado dar prie Andriaus Kubiliaus. Tai Sekmokas, buvęs Energetikos ministras, visiems paskelbė šią gerąją naujieną. Kad alternatyva „Gazpromo“ dujoms yra pas mus, čia pat. Žygaičiuose ar Mikaičiuose. Nesvarbu kur. Ir naujos atominės elektrinės galingasis investuotojas atsirado ne iš oro, ne Kubiliui panorėjus, o nuosekliai ir beprotiškai daug dirbant keliems žmonėms.

Ir nepaisant milijonų, išleistų šiems projektams, taip pat ir referendumui dėl naujos atominės elektrinės, geroji žinia nepasiekė žmonių. Ir net palaikymą Seime turėjusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė nesugebėjo šių projektų pastūmėti tiek, kad ankstesnis įdirbis nebūtų nubrauktas vos keliais Birutės ar Onutės viešais pasvarstymais.