O kalbėtis reikia, nes gi negali pats direktorius už savo algą nudirbti visų įmonei reikalingų darbų, kad ir kaip to norėtų akcininkai. Pamėginau sudėlioti kelias didžiausias klaidas, kurias padaro įmonių vadovai. Tekstas nepretenduoja į mokslinį tikslumą ir galutinę nuomonę.

Pradėkime nuo įžvalgų.

Darbo skelbimų ir įmonių apžvalgų portalo „Glassdoor“ duomenimis, girdami darbo vietą, Z kartos atstovai dažniausiai vartoja šias frazes: darbo aplinka, lanksčios darbo valandos ir geras užmokestis. Darbo trūkumus jie dažniausiai nusako šiomis frazėmis: ilgos darbo valandos, mažas atlyginimas, minimalus atlyginimas.

Jauniausia darbo jėga ir vyriausi vadinamosios Z kartos atstovai – tarp 1997 m. ir 2012 m. gimę žmonės.

1. Ko ir kaip negalima sakyti Z kartai. Pirmiausia, apsirūpinkite inventoriumi. Kabinete turi stovėti ryškių spalvų (ryškios spalvos būtinos) sėdmaišis, kad pretendentas jaustųsi kaip mylimoje kavinėje, o ne kokio nors autoritetingo dėdės kabinete. Taip kalba rišis kur kas lengviau. Z atstovas tvirtai žino, kad šiame kabinete vertybė (neiieškokite argumentų, tiesiog vertybė), diktuojanti sąlygas, yra jis, o ne darbą siūlantis ir jam algą besiruošiantis mokėti direktorius. Negalima spausti ir aiškinti apie „pareigas“, „įsipareigojimus“ ir panašius dalykus. Geriau juos pakeisti tokiais sinonimais „bendras įmonės tikslas“, „atvira veiklos strategija“.

2. Išsiaiškinkite, ar jaunuolis teisingai supranta žodį „darbas“. Variacijų gali būti įvairių. Kai kurie tvirtai įsitikinę, kad atlyginimas jiems turi būti mokamas už tai, kad jie tiesiog ateina į biurą išgerti nemokamos kavos (pupelių rūšis išrenkama privalomu kolektyvo balsavimu) ir užkąsti darbdavio nupirktų saldumynų bei vaisių. Užduočių atlikimas jau turėtų būti vertinamas papildomu tarifu, kaip už viršvalandžius.

3. Išsiaiškinkite, ar jaunuolis teisingai suprato darbo pasiūlymą ir planuoja pas jus dirbti. Čia labai svarbus punktas, kuris reikalingas ne Z kartos atstovui. Pastarasis ramia sąžine gali padėti parašą ant darbo sutarties, o įmonės vadovui. Jei jaunuolis rytą, kai jau reikia eiti į darbą tiesiog nuspręs, kad jam „šis pasiūlymas nuobodus“, užblokuos direktoriaus telefoną ir ramiai dings. Tačiau problemų turės ne jis. Kadrilį „kaip išdarbinti be žinios dingusį žmogų“ šoks pusė kolektyvo. Patikėkite, tai tikrai nėra paprastas procesas.

4. Moralinis pasirengimas. Pasiruoškite atsakymą į klausimą, kuris gali būti užduotas kitą rytą po to, kai buvo sumušta rankomis: „o man įmonė X, kur yra aukštu žemiau, pasiūlė 500 eurų daugiau. Koks jūsų pasiūlymas?“. Čia nėra vieno atsakymo. Priklauso nuo jaunuolio vertės ir sugebėjimų. Tačiau, kaip rodo praktika, pasiteisina nesubtilus būdas vardu „skyrybos“, nes kitu atveju „pasiūlymai iš įmonė X“ bus reguliarūs ir nuolat tampantys vadovo nervus.

5. Susitaikykite, kad senai kartai subalansuoti užkalbėjimai nebeveikia. Priversti jaunuolį dirbti 12 val. už minimumą įtaigiai tariant žodžius „atlyginimą padidinsime po bandomojo laikotarpio“, „pas mus yra karjeros galimybių“, „dar truputį pakentėk, aš tik atsinaujinsiu visureigį ir algą būtinai pakelsiu“ (čia juokauju, apie visureigį mantrą reikia kartoti mintyse, ne balsu) nepadės. Nors jaunuoliai atrodo infantilūs, ką galima nupirkti už pinigus jie tiksliai žino. Ir pinigų nori. Be triženklės sumos diskusiją su jais pradėti sudėtinga. Kalbėdami apie tai, kad pirma ilgokai reikia padirbėti nemokamai ir po to direktorius „ieškos galimybių“ tik gaišite laiką. Kaip nesuveiks ir miglotos užuominos, kada bus peržiūrėtas atlyginimas. Z karta žino, kad mylimos brangios kavos ir burgerio niekas kreditan ir už pažadą „kada nors atsiskaityti“ neduos.

6. Alga. Ne minimumas ir net ne vidurkis. Liaudiškai nuo tūkstantėlio pradžiai. Ir konkrečios sąlygos, kas už tai turi būti nuveikta, kada ir kaip. Jei lankstus darbo grafikas – ką tai reiškia praktiškai. Strategija „dabar paimu tokiom sąlygom, po to tyliai „damesiu atsakomybių“ gali baigtis punktu Nr. 3.

7. Tiesiog būkite sąžiningais. Jaunoji karta, skirtingai nuo jų tėvų, jau gali rinktis darbo vietą ne tik pas jus, bet ir bet kurioje civilizuoto pasaulio valstybėje. Aiškumas ir tvirtos taisyklės, kurių laikosi abi pusės, visiems palengvina gyvenimą. Direktoriai kartais irgi turi trūkumų.