Manipuliacija: aptiktas naujas ŽIV variantas gali būti tik bandymas sukelti dar vieną pandemiją

Šiame teiginyje suponuojama, neva COVID-19 pandemija buvo tikslingai sukelta valdžios ar farmacijos kompanijų (panašūs įtarimai „Paranormal“ portale išreikšti jau ne kartą). Pirmiausia, pandemija kilo dėl viruso, o ne dėl slaptų valdžios interesų, kaip tvirtina sąmokslo teorijų šalininkai.

Antra, pandemija reiškia naujos ligos išplitimą pasauliniu mastu. ŽIV nėra naujas virusas (kalbama tik apie naujas jos atmainas), o ir jo plitimas pasaulyje Pasaulio Sveikatos Organizacijos mokslininkų teigimu nėra toks didžiulis bei visakryptis. Daugiausia ŽIV užsikrėtusių žmonių yra Afrikos žemyne, kur mažiausiai apsisaugojimo priemonių bei lytinio švietimo.

Melas: pagrindinėse žiniasklaidos priemonėse teigiama, kad ŽIV dabar labiau paplitęs tarp heteroseksualių žmonių nei tarp gėjų ar biseksualių asmenų

„Pagrindinėmis žiniasklaidos priemonėmis“ straipsnio autorius vadina visiškai nepatikimą portalą „Propoganda News“. Neaišku, kuo šis teiginys išvis susijęs su straipsnio tema – nebent juo siekiama atkreipti dėmesį į tai, kiek daug žmonių, neva, turės privalomai testuotis dėl ŽIV.

Iš tiesų kai kuriais atvejais tokie testai rekomenduojami, taip pat jie atliekami nėščiosioms. Tačiau niekur nėra informacijos apie planus visus testuoti privalomąja tvarka. Nors autorius ŽIV plitimą lygina su COVID-19 pandemiją, tačiau net jos metu testai nebuvo privalomi kiekvienam gyventojui – jų buvo reikalaujama keliaujant, einant į renginį ar norint dirbti biure/mokykloje. Tad tokio dalyko kaip „visus verčia testuotis“ net nėra.

Melas: naujasis ŽIV variantas gali būti tiesiog nepageidaujamas COVID-19 vakcinų poveikis

COVID-19 vakcinos organizmo neužkrečia ŽIV, vadinasi, nesukelia ir AIDS. ŽIV atakuoja organizmo imuninę sistemą, ir gali sukelti AIDS, jei liga negydoma.

„Teiginys, kad COVID-19 vakcinos sukelia ŽIV ar AIDS yra absoliučiai kategoriškai neteisingas. COVID skiepuose nėra nieko, kas galėtų padidinti šansus susirgti ŽIV“, – AP faktų tikrintojams sakė Dr. Monica Gandhi, Kalifornijos universiteto San Francisko medicinos mokyklos ŽIV, infekcinių ligų ir medicinos skyriaus vedėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją