„Turine, Italijoje policija nusiėmė šalmus ir skydus ir paliko ant žemės, taip reikšdama palaikymą protestuotojams.“, – komentare skelbė „Facebook“ vartotoja. Nors nutylima, kokie protestai turėti omenyje, tačiau atsižvelgiant į šių dienų aktualijas ir kitus toje pačioje anketoje publikuotus pranešimus, galima manyti, kad kalbama apie protestus prieš karantino suvaržymus.

Klaidinanti žinutė

Vis dėlto, atlikus vaizdų paiešką „InVid“ įrankyje paaiškėjo, kad nuotrauka daryta visai ne Turino mieste, Italijoje, o Bankoke, Tailando sostinėje 2013 metais vykusių prieš režimą nukreiptų protestų metu.

Apie tai, kad nuotraukoje matomi Tailando įvykiai išduoda ir fone plazdanti šalies vėliava.

Originalioje nuotraukoje fone matoma Tailando vėliava

Siekiant išvengti smurto protrūkių (tais pačiais metais vykusių protestų metu jau buvo pranešta apie kelių žmonių žūtis), vietos policijai buvo liepta atsitraukti ir praleisti protesto dalyvius. Solidarizuodamiesi su protestuojančiais policininkai (tiesa, žiniasklaidoje buvo keltos įvairios versijos - ar tokiu būdu policija išreiškė palaikymą protestų dalyviams, ar tiesiog ėmėsi naujos strategijos tvarkai palaikyti ir smurtui išvengti) patraukė užkardas ir padėjo ant žemės šalmus bei skydus.

Remiantis šia informacija galima teigti, kad „Facebook“ pasidalinta žinutė, esą kadre vaizduojami Italijos pareigūnai, rodantys palaikymą protestuotojams Turine, yra klaidinga. Šioje nuotraukoje įamžinti Bankoko pareigūnai, išreiškiantys paramą protestuotojams 2013 metų protestų Tailande metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)