Portale „Laisvaslaikraštis.lt“ pateikiamas interviu su gydytoju Vladimiru Zelenko. „Vyksta Biblijinis karas prieš žmoniją“, – teigia šis medikas ir dalijasi klaidinančiais teiginiais.

Melas: skiepai sukelia ŽIV

„Spyglio baltymas, kuris yra vakcinoje arba viruse, sukelia AIDS ir sukelia ŽIV“, – įsitikinęs V. Zelenko.

Tyrimais įrodyta, kad visos trys JAV registruotos koronaviruso vakcinos yra saugios ir veiksmingos užkertant kelią sunkiems COVID-19 atvejams. Nepriklausomos faktus tikrinančios organizacijos ne kartą pabrėžė, kad nėra įrodymų, siejančių vakcinas su vėžiu ar ŽIV. Taip pat nėra įrodymų, kad vakcinacija nuo COVID-19 susilpnina imuninę sistemą.

Melagiena

Spyglio baltymas niekaip nesiejamas su AIDS ar ŽIV. mRNR vakcinose yra genetinės viruso informacijos, kurią gavusios žmogaus ląstelės geba pagaminti tik COVID-19 virusui būdingą jo paviršiaus spyglio baltymą. Jį pagaminus, vakcinos medžiaga žmogaus organizme yra sunaikinama, o imuninė sistema, atpažinusi svetimą baltymą pradeda gaminti antikūnus ir aktyvuoja T ląsteles. Po vakcinacijos, į žmogaus organizmą patekus virusui imuninė sistema atpažįsta jo paviršiaus baltymą, aktyvuojamas imuninis atsakas ir virusas yra sunaikinamas. Nors mRNR vakcinos yra naujos, tačiau jų veikimo principas mokslininkams žinomas jau dešimtmečius.

Vakcinos laikomos saugiomis didžiajai daugumai žmonių, taip pat ir sergančiųjų ŽIV.

Apie patį gydytoją

Bendrosios praktikos gydytojas V. Zelenko tarptautiniams faktų tikrintojams užkliuvo jau ne kartą. Labiausiai jis „išgarsėjo“, kai tvirtino, kad atrado vaistus nuo COVID-19, kurie neva veikia 100 proc. Tačiau tokių savo teiginių niekada nepatvirtino – nepateikė jokių tyrimų duomenų, neįrodė, kad tikrai šiuo vaistu išgydė žmonių.

Iš tiesų vienas tyrimas, kuriame dalyvavo 30 pacientų iš Kinijos, netgi leido padaryti išvadą, kad vaisto skyrimas COVID-19 pacientams neturėjo pastebimos naudos. Kadangi V.Zelenko, R.Joseph ir kiti šiuo vaistu tikintys gydytojai skiria vaistą be kontrolinio tyrimo, neįmanoma gauti statistinių duomenų, kurie parodytų, ar vaisto vartojimas iš tikrųjų padėjo žmonėms išvengti ligoninės.

V. Zelenko taip pat propagavo nepagrįstus medicininius patarimus, sąmokslo teorijas ir dezinformaciją apie vakcinaciją nuo COVID-19. Jo pateikiamiems teiginiams paremti paprastai nerandamas nė vienas mokslinis tyrimas.

  • Šaltiniai
  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/isverte-kruva-melagingu-apsisaukelio-gydytojo-teiginiu-apie-covid-19-vakcinas.d?id=88159705
  • https://www.lrytas.lt/it/laboratorija/2020/04/01/news/gydytojas-teigia-atrades-gydyma-nuo-koronaviruso-bet-specialistai-nedziugauja-14286023
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Zelenko
  • https://www.unaids.org/sites/default/files/media_asset/covid19-vaccines-and-hiv_en.pdf
  • https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2021/11/04/fact-check-covid-19-vaccines-dont-cause-cancer-hiv/6255129001/
  • https://healthfeedback.org/claimreview/no-scientific-evidence-for-claim-by-pathologist-ryan-cole-that-covid-19-vaccines-weaken-the-immune-system/
  • https://www.kaunoklinikos.lt/apie-mus/naujienos/covid-19-vakcinos-ka-turetume-apie-jas-zinoti.html?mode=print
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės