Socialiniuose tinkluose išplatinta lentelė sudaryta iš trijų skirtingų grafų. Pirmojoje vaizduojamos graikų abėcėlės raidės, antrojoje – jų pavadinimai, užrašyti lotyniškais rašmenimis, o trečiojoje – datos, siekiančios nuo 2021 metų birželio mėnesio iki 2023 metų vasario.

Kaip paaiškinta lentelės viršuje, pirmoji ir antroji lentelės dalys vaizduoja viruso variantus, o paskutinioji – datą, kada tam tikras variantas bus paskelbtas.

Dešinėje paveikslėlio dalyje matyti kelių įtakingų pasaulio organizacijų logotipai.

Nors paveikslėlio autoriai greičiausiai norėjo pavaizduoti, kad ateityje laukia dar daug „suplanuotų“ naujų viruso mutacijų, ir taip patvirtinti teoriją, kad pandemija, esą, yra numatyta iš anksto, iš tiesų dalis išvardytų viruso mutacijų jau yra aptiktos ir jų atradimo laikas nesutampa su lentelėje nurodytomis datomis.

Klaidinanti žinutė

Prie labiausiai susirūpinimą keliančių mutacijų Pasaulio sveikatos organizacija šiuo metu priskiria „Alpha“, „Beta“, „Gamma“ ir „Delta“ viruso padermes. Skirtingai nei nurodyta lentelėje, apie „Delta“ atmainą nebuvo paskelbta šių metų birželį, iš tiesų ši atmaina buvo aptikta Indijoje 2020 m. spalį.

Kitų Pasaulio sveikatos organizaciją dominančių viruso atmainų tikrosios atradimo datos taip pat neatspindi lentelės duomenų. Pavyzdžiui, „Eta“ atmaina buvo aptikta 2020 m. gruodį, o ne šių metų rugsėjį; „Iota“ atmaina aptikta 2020 m. lapkritį, o ne bus aptikta šių metų lapkritį; „Kappa“ atmaina aptikta praėjusių metų spalį, o ne bus aptikta šių metų gruodį, „Lambda“ atmaina buvo aptikta 2020 m. gruodį, o ne bus aptikta 2022 m., o „Mu“ atmaina aptikta šių metų sausį, o ne bus aptikta 2022 m. vasarį.

Remiantis šia informacija galima teigti, kad lentelėje pateikta informacija yra klaidinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)