Nuotrauka, kurioje nufotografuotas vyras, dėvintis sijoną, ilgą kreminės spalvos švarką, avintis aukštakulnius ir rankose laikantis delninę apskriejo socialinius tinklus. Ja pasidalinę vartotojai pateikė skirtingas versijas, kas užfiksuota nuotraukoje.

„Facebook“ socialiniame tinkle nuotrauka buvo susieta su Kanados specialiosiomis pajėgomis, o daugybėje rastų „Twitter“ pranešimų buvo tvirtinama, esą fotografijoje užfiksuotas Europos tarybos prezidentas Charlesas Michelis. Nė viena šių versijų nėra teisinga.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką galima rasti daugiau tos pačios nuotraukos kopijų. Ji daryta 2021 m. liepos 1 d. Florencijoje, Italijoje, „Pitti Uomo“ mados savaitės metu. Ta pačia fotografija šią dieną pasidalino „Pitti Immagine“ ir „Pitti Uomo“ Facebook paskyros. Nenurodoma, koks asmuo užfiksuotas nuotraukoje, taigi, nėra jokių įrodymų, kad jis būtų susijęs su Kanados specialiosiomis pajėgomis.

Tai taip pat nėra Europos tarybos prezidentas Charlesas Michelis. Palyginus dviejų vyrų nuotraukas akivaizdžiai matyti, kad jų galvos formos nesutampa. Ch. Michelio veido forma ovali, o vyro nuotraukoje – apversto trikampio formos. Be to, vyro nuotraukoje barzda gerokai žilesnė, nei Ch. Michelio.

Išvados

Nuotraukoje užfiksuotas vyras, vilkintis sijoną, yra vyrų mados savaitės „Pitti Uomo“, 2021 m. vykusios Florencijoje, dalyvis. Nėra jokių įrodymų, kad šis vyras būtų susijęs su Kanados specialiosiomis pajėgomis. Taip pat visiškai aišku, jog tai nėra Europos tarybos prezidentas Charlesas Michelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją