Portale „Laisvas laikraštis“ rašoma apie internete sklandantį „dokumentą“ – Jungtinių tautų direktyva Nr. 001. Jame „išsamiai aprašomas pasaulio šalių likimas po 2025 m.“, teigiama portale. Pačiame straipsnyje minima, kad neaišku, ar tai autentiškas dokumentas, ar tai nėra klastotė. Tačiau tuoj pat pateikiamas ir įtikinimas: „Tiesa, jeigu kas nors prieš metus būtų sakęs, kad be „galimybių paso“ negalėsi užeiti į kavinę pavalgyti, tai irgi atrodytų kaip lunatiko svaičiojimai. Tačiau šiandien tai realybė, su kuria susitaikė 90 proc. visuomenės.“

Tuomet pateikiamas direktyvos vertimas.

Melas: visos šalys bus suvienodintos

Taip vadinamame dokumente kalbama apie grandiozinius pokyčius: vienodas žemėlapio, uniformų, laivynų spalvas, vienodą medicinos sistemą visame pasaulyje ir net tokias įdomybes kaip „bet kokių narkotikų vartojimas ar laikymas bus baudžiamas 20 metų kalėjimo“.

Teigiama, neva visos Jungtinių Tautų valstybės bus nedelsiant vadinamos nauju pavadinimu ir atitinkamu numeriu.

„Buvusios Europos tautos nuo šiol bus bendrai vadinamos Europa 0010, o ribas tarp Europos 0010 ir Azijos 0020 apibrėš naujas žemėlapis“, – rašoma išverstoje direktyvoje.

Tiesa: toks dokumentas neegzistuoja

Vadinamasis dokumentas iš tiesų yra sufabrikuotas. Visų pirma, ieškant JT organizacijos dokumentuose, net nėra direktyvos, numeriu 001.

Šio plano egzistavimą paneigė ir JT atstovai. Nėra įrodymų, kad JT sukurs „vieną pasaulio vyriausybę“ su kitais suvienijančiais dalykais, žadamais netikrame dokumente – tokiais kaip bendra kariuomenė ir valiuta.

JT Generalinio Sekretoriaus atstovė spaudai Daniela Gross „JAV today“ elektroniniame laiške sakė, kad šie teiginiai yra visiškai išgalvoti. „Ne, tai melas. Tai nėra tikras JT dokumentas“, – rašė Gross.

Vienintelis panašų laikotarpį apimantis dokumentas – JT tikslai ir svarbiausi aspektai iki 2030-ųjų. Jų iš viso yra 17, iš kurių labiausiai pasauliniai būtų „panaikinti skurdą“ bei „sumažinti nelygybę šalių viduje ir tarp jų“. Išvada: aptariamas dokumentas yra viešai platinama melaginga klastotė.

  • Šaltiniai
  • https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/07/23/fact-check-uns-agenda-21-2030-agenda-wont-create-new-world-order/5474884002/
  • https://urm.lt/default/lt/uzsienio-politika/uzsienio-politikos-prioritetai/lietuva-ir-tarptautines-organizacijos/lietuva-ir-jungtinese-tautose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)