Teiginiai


„Ką tik įvyko mirtina nelaimė. Yra 3 žuvę ir 7 sužeistieji, trys iš jų sunkiai, labai skauda. Štai keletas nenustatytų sužeistųjų nuotraukų. Pasitikrinkite ar turite šeimą ar artimųjų.“ (klaidingos žinutės pvz. ČIA)

Verdiktas


Melaginga informacija. Prie žinutės pateikta nuotrauka atspindi dviejų metų senumo įvykius, o ne dabartinius. Tą dieną, kai žinutė buvo išplatinta, rugpjūčio 28 d., Lietuvoje neįvyko nė vienas eismo įvykis, kurio metu būtų žuvę 3 žmonės.

Melo detektoriaus komentaras


Žinutė apie įvykusį autoįvykį socialiniuose tinkluose patalpinta rugpjūčio 28 d. Šios dienos autoįvykių suvestinėje nėra nė vieno įvykio, kuris atitiktų minėtą aprašymą. Nė viename iš 58 užfiksuotų eismo įvykių tą dieną nežuvo nė vienas žmogus (11 asmenų buvo sužeisti).

Žinutei iliustruoti panaudota nuotrauka taip pat neatspindi šių dienų įvykių. Tai – avarijos, įvykusios 2020 m. Rugpjūčio 20 d. kelyje PanevėžysKaunas, nuotrauka. Jos metu susidūrus dviem automobiliams žuvo du žmonės, dar trys buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją