Socialiniuose tinkluose liepos mėnesį imta dalintis neva žurnalo „Charlie Hebdo“ viršeliu. Jame vaizduojama karikatūra, kaip Didžioji Britanija išspjauna Borisą Johnsoną. Viršelio kampe nupieštas Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, pavaizduotas kaip šuo, dantyse laikantis nuplėštą kareivio ranką, ant kurios matoma Azov bataliono emblema. Atvaizdo viršuje matyti prancūziškas užrašas, reiškiantis „Vakarėlis baigėsi“ [melaginga žinutė – ČIA].

Pastebėta, kad šiuo viršeliu daugiausia dalijosi Rusiją Ukrainoje vykstančiame kare palaikantys asmenys.

Tai, kad viršelis – netikras išduoda ant jo matoma data – 2022 m. liepa. Įvardijama, kad tai – specialusis žurnalo numeris, tačiau liepos mėnesį apskritai nebuvo išleistas specialusis žurnalo numeris, pasirodė tik jubiliejinis numeris. Pažvelgus, kaip atrodė per liepą išleisti keturi „Charlie Hebdo“ numeriai akivaizdu, kad nė vienas jų neatrodo taip, kaip viršelis, kuriuo dalinosi socialinių tinklų vartotojai.

Paskutinis žurnalo „Charlie Hebdo“ numeris buvo išleistas liepos 27 d. Tą patį mėnesį buvo išleisti dar trys numeriai – liepos 6 d., liepos 20 d. ir jubiliejinis numeris – liepos 13 d.

Viršelio, kuriame būtų vaizduojama Borisą Johnsoną išspjaunanti Didžioji Britanija, nėra ir oficialioje „Charlie Hebdo“ svetainėje, kuriame skelbiami visų nuo 2018 m. išleistų žurnalo numerių viršeliai.

Kad socialiniuose tinkluose platinamas atvaizdas yra klastotė išduoda ir tai, kad ant jo paliktame prancūziškame užraše yra gramatinė klaida. „Šventė baigėsi“ prancūziškai rašoma „La fête est finie“, taigi, ant viršelio praleista paskutinė raidė „e“.

Išvados

Viršelis, ant kurio vaizduojama Borisą Johnsoną išspjaunanti Didžioji Britanija yra netikras. Nuo pat žurnalo atsiradimo nebuvo išleistas „Charlie Hebdo“ numeris su tokiu viršeliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją