Teiginiai


Į Nancy ir Paulo Pelosi namus įsilaužęs užpuolikas ir nukentėjęs P. Pelosi buvo vienais apatiniais, jis galėjo būti P. Pelosi meilužis, o vyrai slapta užsiiminėjo lytiniais santykiais (archyvuota žinutė ČIA).

Verdiktas


Nei vietos policija, nei žiniasklaida nepranešė, kad P. Pelosi ar į jo ir žmonos Nancy rezidenciją įsilaužęs asmuo būtų buvęs vienais apatiniais ar kad ataka būtų buvusi netikra. Policijos duomenimis, į sutuoktinių būstą patekęs David Wayne Depape karštligiškai ieškojo Nancy Pelosi, kuri tuo metu buvo išvykusi, o jos neradęs mėgino surišti jos vyrą Paulą ir palaukti Nancy. P. Pelosi galiausiai pavyko išsikviesti pagalbą, tačiau vyras dėl sužalojimų įsilaužėlio turėtu plaktuku pateko į ligoninę. Jam nustatytas kaukolės skilimas, sunkiai sužalota plaštaka ir ranka.

Melo detektoriaus komentaras


Penktadienį, spalio 28 d., žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie įsilaužimą į JAV Atstovų rūmų pirmininkės Nancy Pelosi ir jos vyro Paulo rezidenciją San Franciske. Pasirodžius informacijai apie šį įvykį socialiniuose tinkluose pradėta skleisti informacija esą tiek užpuolikas, tiek nuo jo nukentėjęs Paulas Pelosi buvo vienais apatiniais, o įsilaužimas buvo netikras – vyrai esą tik užsiiminėjo lytiniais santykiais tarpusavyje.

Vis dėlto, šiai istorijai pagrįsti nepateikiami jokie įrodymai, o visų autoritetingų žiniasklaidos šaltinių tų pačių įvykių versija skamba visiškai kitaip, todėl tokiomis žinutėmis neverta tikėti.

Apie įvykį vos jam įvykus ir sužinojus daugiau informacijos iš vietos policijos pranešė ABC News (ČIA), Politico (ČIA), CNN (ČIA), NBC News (ČIA), CBS News (ČIA) ir kiti. Visuose portaluose aprašoma ta pati įvykių versija ir užpuoliko portretas.

Įsilaužimo metu Nancy Pelosi nebuvo namuose, tačiau rezidencijoje buvo jos vyras Paulas. Policija informaciją apie įsilaužėlį gavo penktadienį 2:27 val. naktį vietos laiku ir vėliau jį identifikavo kaip 42 metų amžiaus David Wayne Depape. Įtariamasis pateko į sutuoktinių rezidenciją sudaužydamas stiklines slankiojančias duris, jis buvo nešinas plaktuku. Patekęs į namus Depape, pasak šaltinių, ėmė ieškoti Nancy Pelosi, klausinėdamas „Kur Nancy?“. Supratęs, kad moters nėra namie jis mėgino surišti 82 metų jos vyrą Paulą sakydamas, kad „laukia Nancy“.

P. Pelosi pavyko susisiekti su policija, kai šis pasiprašė užpuoliko į tualetą, kur buvo palikęs krauti savo telefoną, tačiau jam nepavyko išvengti sunkių sužalojimų. 82 metų vyras buvo patyrė sunkių plaštakų ir rankų sužalojimų, ligoninėje chirurginiu būdu jam teko gydyti kaukolės lūžį, kuriuos jis patyrė užpultas plaktuku.

Tikslų įsilaužimo motyvą policija vis dar aiškinasi, tačiau jau žinoma, kad įsilaužimas buvo tyčinis, o D. Depapei gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nors tokios atakos nebuvo tikėtasi, „Politico“ žurnalistai pastebėjo, kad šauksmai „Kur Nancy?“ primena 2021 m. sausio 6 d. įvykusį įsibrovimą į Kapitolijų, kai tuometinio JAV vadovo Donaldo Trumpo pakurstyti protestuotojai įsiveržė į pastatą ir puolė ieškoti kongresmenų, aplinkui viską niokodami. Vėliau dėl šių riaušių prieš teismą stojo ultradešiniųjų Trumpo šalininkų, pasivadinusių „Oath Keepers“ vardu, nariai (ČIA).

Įsilaužėlio šauksmai – ne vienintelis panašumas, turintis sąsajų su Kapitolijaus šturmu. Policijos teigimu, D. Depape su savimi turėjo maišelį su lipnia juosta ir užtraukiamaisiais dirželiais. Tokius pačius įrankius turėjo ir keli įsilaužėliai į Kapitolijų, ieškoję kongresmenų ir grasindami juos paimti į nelaisvę (ČIA). Be to, nustačius socialinio tinklo Facebook paskyrą, priklausančią įtariamajam, paaiškėjo, kad vyras joje platino sąmokslo teorijas ir melagienas apie vakcinas, naująjį koronavirusą, 2020 m. rinkimus ir 2021 m. Kapitolijaus šturmą. Apklausti D. Depape giminaičiai patvirtino, kad anketa [dabar jau uždaryta, – aut. past.] priklauso būtent jam, taip pat užsiminė, kad vyras nebepalaiko artimų santykių su šeima ir gyvena tarsi alternatyvioje realybėje (ČIA).

Kaip pastebėjo žiniasklaida, po 2021 m. sausio įvykių Kapitolijuje JAV įstatymų leidėjai dažniau susiduria su patyčiomis ir grasinimais (ČIA ir ČIA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją