Teiginiai


Publikacijoje remiamasi Sucharit Bhakdi ir teigiama, kad [kalba netaisyta, – aut. past.]: Tailandas gali nutraukti „Pfizer“ sutartį po įtariamo princesės sužalojimo skiepais. Tailando vyriausybė ne tik tikriausiai anuliuos daugiamilijoninę sutartį su „Pfizer-BioNTech“, bet ir šalies karališkoji šeima, kaip įtariama, slepia faktą, kad 44 metų princesė Bajrakitiyabha yra komoje po trečiosios COVID injekcijos“ (ČIA).

Verdiktas


Nėra jokių įrodymų, kad Tailando princesė komoje atsidūrė po „Pfizer“ vakcinos – šią informaciją be jokių kitų įrodymų platina tik pats S. Bhakdi. Karališkoji šeima ir Tailando pareigūnai taip pat paneigė kalbas, kad svarstoma nutraukti kontraktą su „Pfizer“, o S. Bhakdi teiginius pavadino melagingais.

Melo detektoriaus komentaras


S. Bhakdi nėra autoritetinga figūra Tailande, jis neturi tiesioginio priėjimo prie karališkosios šeimos ir su jais tiesiogiai nebendravo, nors iš įrašų apie jį gali pasirodyti priešingai. Interviu, kurį dažnai cituoja jo žodžius platinantys kanalai, jis sakė, kad kalbėjo su „Tailando aktyvistais“, kurie teigė, kad nusiuntė jo teiginius karališkajai šeimai. Taigi jis pats neturi kontaktų su karališkąją šeima, priešingai nei gali pasirodyti iš aptariamo įrašo.

S. Bhakdi taip pat nėra patikimas šaltinis naujienoms apie vakcinas ir COVID-19 pandemiją. Jis jau ne kartą buvo minimas kaip melagingų naujienų skleidėjas, taip pat Vokietijoje yra vienas iš prieš uždarymus nukreiptos politinės partijos steigėjų, kurie jau ne kartą pateko į faktų tikrintojų akiratį dėl skleidžiamų sąmokslo teorijų.

Nėra jokių duomenų apie princesės vakcinacijos statusą – visur yra cituojamas S. Bhakdi, kuris savo teiginių taip pat negali pagrįsti objektyviais duomenimis ar šaltiniais.

Tailando Ligų kontrolės departamentas vasario 3 d. savo „Facebook“ paplatino S. Bhakdi interviu ekrano nuotrauką kartu su melagingais teiginiais ir prierašu: „INFORMACIJA MELAGINGA, NESIDALINKITE“. Agentūrai AP šią informacija patvirtino ir pareigūnas iš Tailando valstybinio vakcinų instituto, pareigūno teigimu – neketinama nutraukti kontraktų nei su „Pfizer“, nei su kitomis patvirtintomis vakcinomis.

Todėl galima teigti, kad šie ir panašūs teiginiai, susiję su Tailando princesės Bajrakitiyabha Narendira Debyavati koma ir „Pfizer“ vakcinacija yra melagingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją