Teiginiai


„Facebook“ plinta nuotrauka, kurioje, kaip teigia įrašo autorius, užfiksuotas teisėjas JAV B. Reinhart, pasirašęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) orderį kratai buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo rezidencijoje. Įrašo autorius priduria [kalba netaisyta, – aut. past.]: „Teisėjas, kuris pasirašė Trumpo orderį... Briusas Reinhart, (pakeliui i pedofilu sala?) Globalistai panikoje...“. Tačiau „Melo detektorius“ išsiaiškino, kad nuotrauka – padirbta.

Verdiktas


Nuotraukoje matomas ne teisėjas B. Reinhart. Tikrojoje nuotraukoje, darytoje lėktuve, nufotografuoti seksualinių nusikaltimų ir pedofilijos bylose teistas, vėliau pasitraukęs iš gyvenimo milijonierius Jeffrey Epstein ir tuometinė jo mergina Ghislaine Maxwell, kuri taip pat teisiama kaip bendrininkė. G. Maxwell masažuoja J. Epstein koją. Tai joje nėra teisėjo B. Reinhart – tiesiog ant J. Epstein dirbtinai uždėtas teisėjo veidas, pridėtas burbono butelis ir sausainių „Oreo“ pakuotė.

Tikroji nuotrauka

Melo detektoriaus komentaras


JAV teisėjas B. Reinhart rugpjūčio 8 d. pasirašė kratos orderį, leidžiantį FTB agentams atlikti kratą buvusio prezidento D. Trumpo dvare Palm Byče (Florida, JAV), nes šiuo metu vyksta federalinis tyrimas, nagrinėjantis, ar D. Trumpas neteisėtai iš Baltųjų rūmų išnešė slaptus dokumentus.

Po kratos „Politico“ pranešė, kad B. Reinhart 2008 m. atstovavo keliems nuteistiems seksualinio nusikaltėlio J. Epsteino darbuotojams kaip gynėjas. Gali būti, kad todėl buvo sukurta netikra nuotrauka, bandanti tiesiogiai susieti B. Reinhart su pedofilija ar seksualiniais nusikaltimais.

Netikra nuotrauka „Facebook“ paskyroje pasidalinta rugpjūčio 12 d. Ja jau patikėjo keli šimtai lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)