Teiginiai

Lietuviškas portalas minfo.lt pranešė apie „keletą naujų įrodymų, kad COVID-19 vakcinose yra paslėptas masinės depopuliacijos ginklas“ (čia). Straipsnyje pateikiamos nuorodos į du mokslinius tyrimus ir teigiama, kad jie atskleidžia, jog vakcinos yra kenksmingos ir atsako į klausimą, kodėl tiek daug žmonių, įskaitant jaunus ir sveikus, staiga ir netikėtai mirė per pastaruosius dvejus metus.

Verdiktas

Teiginys apie naujus įrodymus, jog COVID-19 vakcinose yra paslėptas masinės depopuliacijos ginklas yra melas, o nurodyti moksliniai tyrimai išties tik nagrinėja galimą skiepų nepageidaujamą reakciją. Akcentuojama, kad skiepijimas nuo COVID-19 iš esmės pakeitė pandemijos eigą, išgelbėdamas dešimtis milijonų gyvybių visame pasaulyje, todėl vakcinų tikrai negalima vadinti masinės depopuliacijos ginklu.

Melo detektoriaus komentaras

Vienas iš tyrimų, kuris minimas portalo minfo.lt straipsnyje, yra medicinos žurnale „Clinical Research in Cardiology“ publikuotas tyrimas apie miokarditą po vakcinacijos nuo COVID-19 ligos.

Pripažįstama, jog miokarditas ir perikarditas yra nepageidaujama skiepų nuo koronaviruso reakcija, tačiau tokie atvejai pasitaiko itin retai.

Šio tyrimo išskirtinumas tas, jog 25 netikėtai ir per 20 dienų po vakcinacijos nuo koronaviruso mirusiems žmonėms buvo atliktas skrodimas. Tyrimo autoriai teigė, kad keturiems pacientams, kurie buvo paskiepyti mRNR vakcina, nustatė ūminį miokarditą, nenustatę kitos reikšmingos ligos ar sveikatos konsteliacijos, kuri galėjo sukelti netikėtą mirtį.

„Taigi, miokarditas gali būti potencialiai mirtina komplikacija po mRNR pagrįstos anti-SARS-CoV-2 vakcinacijos. Mūsų išvados gali padėti tinkamai diagnozuoti neaiškius atvejus po vakcinacijos ir laiku nustatyti diagnozę in vivo, taip sudarydamos pagrindą tinkamam sunkių klinikinių atvejų stebėjimui ir ankstyvam gydymui“, – teigė tyrimo autoriai.

Jie, be to, teigė, kad negali pateikti galutinio funkcinio įrodymo ar tiesioginio priežastinio ryšio tarp vakcinacijos ir miokardito – reikia atlikti tolesnius tyrimus.

Pažymėtina ir tai, kad žmonės, kurie mirė ir jiems buvo atliktas skrodimas, kai pasijuto blogai po vakcinacijos, į medikus nesikreipė. O JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC), kuris miokarditą jau yra pripažinęs itin reta nepageidaujama COVID-19 vakcinos reakcija, visose savo rekomendacijose primygtinai nurodo kreiptis į gydytoją, jei pasireiškė kokie nors specifiniai ar bendrieji miokardito ar perikardito simptomai, ypač jei tai įvyksta per savaitę po vakcinacijos nuo COVID-19.

Kitas tyrimas, kurį portalas minfo.lt pateikia kaip įrodymą, jog COVID-19 vakcinose yra paslėptas masinės depopuliacijos ginklas, yra „COVID-19 vakcinos saugumo tarp 65 metų ir vyresnių asmenų stebėjimas“.

Jo autoriai įvertino 14 pasekmių po vakcinacijos nuo COVID-19, naudodamiesi JAV medicinos ir medicinos paslaugų centrų (CMS) duomenimis, apimančiais daugiau nei 17 mln. pagyvenusių asmenų, kurie buvo paskiepyti dviem vakcinos dozėmis.

Po stebėjimo padaryta prielaida, jog „Pfizer“ vakcina galimai kelia plaučių embolijos riziką. „Kadangi išankstinio perspėjimo sistema neįrodo, kad vakcinos sukelia tokius padarinius, siekiant toliau vertinti šiuos signalus, atliekami išsamesni epidemiologiniai tyrimai su koregavimu dėl painiavos, įskaitant amžių ir slaugos namuose. FDA (JAV Maisto ir vaistų kontrolės tarnyba – Red.) tvirtai tiki, kad galima vakcinacijos nuo COVID-19 nauda yra didesnė už galimą COVID-19 infekcijos riziką“, – teigė tyrimo autoriai.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenis, iki gruodžio 23-iosios visame pasaulyje buvo pranešta apie daugiau nei 651 mln. patvirtintus COVID-19 atvejus, įskaitant 6 mln. 656 tūkst. 601 mirtį nuo šios ligos. Visame pasaulyje jau yra suleista daugiau nei 13 mlrd. vakcinos dozių.

Tai, jog COVID-19 vakcinos tikrai nėra masinės depopuliacijos ginklas, skirtas sumažinti ar išnaikinti žmoniją, įrodo prestižiniame medicinos žurnale „The Lancet“ paskelbtas tyrimas apie pasaulinis pirmųjų vakcinacijos nuo COVID-19 metų poveikį,

Mokslininkai apskaičiavo, kad be vakcinacijos visame pasaulyje nuo 2020 m. gruodžio 8 d. iki 2021 m. gruodžio 8 d. nuo COVID-19 ligos ar jos sukeltų pasekmių būtų mirę 18,1 mln. žmonių.

„Skiepijimas nuo COVID-19 iš esmės pakeitė pandemijos eigą, išgelbėdamas dešimtis milijonų gyvybių visame pasaulyje. Tačiau nepakankama prieiga prie vakcinų mažas pajamas gaunančiose šalyse apribojo poveikį šiose aplinkose, todėl sustiprėjo pasaulinio vakcinų teisingumo ir aprėpties poreikis“, – teigė tyrimo autoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją