Malagienos autoriai paima trumpą seno K. Schwabo interviu dalį. Joje profesorius dalijasi savo mintimis apie 4-ąją pramonės revoliuciją – revoliucija, kuri anot kai kurių ekspertų, kuri prasidėjo apie 2016 m. Ji susijusi su automatizacija, robotizacija ir moderniomis išmaniosiomis technologijomis.

K. Schwabo, tokios permainos keičia ne tik, ką tu darai, bet ir koks esi. K. Schwabas pateikia genų redagavimo technologijos pavyzdį, ir priduria, kad kartu su tokiomis technologijomis kyla ir daug etinių klausimų.

Pramonės revoliucijos etapai

Nei vienas K. Schwabo teiginys niekaip nesusijęs nei su COVID-19 pandemija, nei su skiepais. Profesorius kalba apie naują istorijos etapą, kurį išgyvena žmonija, ir kuris, kaip ir visos prieš tai vykusios pramonės revoliucijos (1-oji, įvykusi XVIII–XIX a.) atneša savų iššūkių.

Be to, minimos genų redagavimo technologijos, kaip CRISPR/Cas9, dar tik pradedamos naudoti [žr. šaltinių sąrašą]. Tačiau ši technologija neturi nieko bendro nei su skiepais, nei su pandemija.

Tiesa, kad kartais K. Schwabo teiginiai sukelia diskusijų pasaulyje. Pavyzdžiui, kai kurie kritikuoja, kad Pasaulio ekonomikos forumo pasiūlymai skatina aplinkos politiką, kuri gali pakenkti ekonomikai. Tokio lygio diskusijos vyksta pasauliniu lygmeniu – pavyzdžiui, Davoso forume.

Tačiau dirbtinai „pritemptas“ laisvaslaikrastis.lt rašinys – nė iš tolo nepanašu į aukšto lygio diskusijas. Teksto autorius ar autoriai patys prirašė įžangą apie neva išgalvotą pandemiją ir tada pateikė visiškai niekaip nesusijusius teiginius iš K. Schwabo interviu.

Taigi, remiantis aukščiau pateiktu išaiškinimu, „Melo detektorius“ konstatuoja, kad prof. K. Schwabo teiginiai prie laisvaslaikrastis.lt melagienos pritempti dirbtinai ir yra išimti iš konteksto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)