„Sausio 22 d., 2021 m. prieš pat vakcinaciją po to, kai gydytojas man pasakė, kad jis – tobulas“, - toks užrašas pasirodo minutės trukmės vaizdo įrašo pradžioje, kuriame vaizduojama kelių mėnesių amžiaus kūdikis. Keičiantis kadrams atskleidžiama, kaip dviejų savaičių laikotarpiu blogėjo kūdikio būklė. 13-os dienos įrašas skelbia – „vasario 4 d. 2021 m. 17.10 val. jo kūnas nuo kaklo paralyžiuotas.“

Kadangi vaizdo įraše kalbama apie įvykius po vakcinacijos, socialinių tinklų vartotojai berniuko sveikatos pablogėjimą akimirksniu susiejo su skiepais nuo naujojo koronaviruso, tačiau ši sąsaja – klaidinga.

Kūdikio kovą su stuburo nervų pažeidimu ir uždegimu užfiksavęs vaizdo įrašas pirmiausia pasirodė „TikTok“ paskyroje @jordangrim21. Paskyra priklauso kūdikio, vardu Nash‘as, mamai Jordan. Toje pačioje paskyroje galima rasti ir daugiau kūdikio ligos eigą vaizduojančių vaizdo įrašų, o paskyros savininkė po keletu iš jų teigia, kad paralyžius Nash‘ą ištiko po skiepo nuo difterijos, stabligės ir kokliušo.

Visą istoriją apie Nash‘o būklę po skiepo galima rasti ir portale circleofmamas.com. Jame taip pat rašoma, kad kūdikį paralyžius ištiko paskiepijus difterijos, stabligės ir kokliušo vakcina.

Straipsnyje taip pat užsimenama apie vaiko mamos pradėtą iniciatyvą kamieninių ląstelių terapijai skirtoms lėšoms surinkti. „Go Fund Me“ pradėtos labdaros akcijos puslapyje rašoma, kad Nash‘ui diagnozuotas mielitas – nugaros smegenų uždegimas. Iki šiol iš prašomų 100 tūkst. JAV dolerių kūdikio gydymui jau surinkta daugiau nei 60 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės