Nors portale patalpintame straipsnyje skelbiama tikra žinutė, jo antraštė – netiksli.

26 metų sostinės gyventojas iš tiesų teismo buvo pripažintas kaltu dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis po to, kai praėjusių metų lapkričio mėnesį po Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus politinės reklamos įrašu pasidalino komentaru. Jame vilnietis viešai kurstė neapykantą, smurtą ir grasino fiziškai susidoroti su Seimo nariu dėl jo seksualinės orientacijos.

Klaidinanti antraštė

Teismas įvertino, kad jaunuolis padarė du nesunkius nusikaltimus tiesiogine tyčia ir skyrė 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Atlikdamas bausmę vilnietis įsipareigoja per visą laisvės apribojimo laikotarpį tęsti darbą arba būti užsiregistravęs Užimtumo tarnyboje.

Taigi, nuteistajam, skirtingai nei teigiama portalo antraštėje, nebuvo skirta laisvės atėmimo bausmė, o tik laisvės apribojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)