Melas: ivermektinas veiksmingai gydo COVID-19

„Malaizijoje atliktame atvirame atsitiktinių imčių tyrime dalyvavo apie 250 pacientų, kurie gavo arba ivermektiną, arba „standartinę priežiūrą“, t. y., mirtinas injekcijas ir vaistų kokteilius. Trumpai tariant, ivermektinas nugalėjo dideliu skirtumu. Tačiau tyrimo autoriai, norėdami išlikti politiškai korektiški, savo santraukoje rašė priešingai, teigdami, kad jų išvados nepagrindžia ivermektino naudojimo COVID-19 sergantiems pacientams“, – rašoma straipsnyje.

Vadinasi, net ir paties straipsnio turinyje nurodyta, kad pagrindinis jų teiginys – melas. Tyrimo, kuriuo autoriai bando pagrįsti savo melagingus teiginius, išvados yra priešingos jų teiginiams. Šiuo metu du didelių imčių (ne 250 pacientų) klinikiniai tyrimai neparodė reikšmingos naudos iš ivermektino vartojimo COVID-19 gydyti. Todėl tiek JAV, tiek Jungtinės Karalystės, tiek Europos Sąjungos sveikatos priežiūros institucijos ir ekspertai nerekomenduoja šiuo preparatu gydyti COVID-19.

Mokslinė bendruomenė iki šiol skeptiškai vertina ivermektino naudojimą. Europos vaistų agentūra nerekomenduoja naudoti ivermektino COVID-19 gydymui, nebent būtų atliekami tyrimai. Pasaulio sveikatos organizacija šį preparatą taip rekomenduoja išskirtinai tyrimų reikmėms.

Melas: vakcinos veiksmingumas mažas

„Remiantis išsamia Pjero Korio (Pierre Kory) analize, ivermektinas sumažina mirties tikimybę maždaug 72 procentais, taigi jis yra bent tris kartus veiksmingesnis už skiepą. „Vakcinos veiksmingumas realiame pasaulyje yra gana mažas“, – aiškina Steve'as Kirschas“, – rašoma straipsnyje.

Cituojamasis Steve'as Kirschas yra Amerikos verslininkas, įkūręs keletą įmonių ir vienas iš dviejų žmonių, kurie savarankiškai išrado optinę pelę. Kirschas – ir filantropinis medicinos tyrimų rėmėjas, ir dezinformacijos apie COVID-19 vakcinas propaguotojas. Jo skleidžiami teiginiai ne kartą paneigti nepriklausomų faktų tikrintojų. Po to, kai skatino nepatvirtintų vaistų nuo koronaviruso naudojimą ir surengė kampaniją prieš vakcinas, Steve'as Kirschas buvo paliktas savo mokslinių patarėjų komandos.

Vakcinos veiksmingumas iš tiesų yra didelis. Klinikiniai ir stebėjimo tyrimai rodo, kad visos Jungtinėse Valstijose registruotos COVID-19 vakcinos yra veiksmingos užkertant kelią COVID-19, ypač sunkios ligos, hospitalizavimo ir mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją