Pusantros minutės trukmės įraše matyti, kaip vyrai įsiveržia į patalpą, išstumdami duris. Kai kurie žmonės, esantys įvykio vietoje, filmuoja tai, kas vyksta, su mobiliaisiais telefonais. Matyti, kaip iš buto keli uniformuoti vyrai išveda jauną moterį ir pasodina ją ant kėdės kieme. Įvykį užfiksavęs žmogus tolsta nuo moters, todėl sudėtinga pasakyti, kas jai yra daroma, tačiau paskutiniuose kadruose matyti, kaip vienas iš uniformuotų vyrų užverčia moters galvą.

Šis vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose platinamas tikinant, esą taip vyksta prievartinis skiepijimas nuo COVID-19, tačiau iš tiesų jame vaizduojama kas kita.

Atlikus vaizdų paiešką įvairiose paieškos sistemose galima aptikti straipsnių vietnamiečių kalba vietos naujienų portaluose, kuriuose panaudoti tie patys kadrai.

Visuose juose skelbiama ta pati informacija.

Vaizdo įraše nufilmuota, kaip ligoninės darbuotojai įsiveržia į moters butą ir, išvedę ją į lauką, prievarta atlieka COVID-19 testą. Su skiepais šis įrašas nėra susijęs. Įvykio vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose pradėtas platinti rugsėjo 28 d.

Ligoninės atstovai situacija name, kuriame gyvena prievarta paskiepyta moteris, susirūpino po to, kai jame užfiksuoti keli teigiami koronaviruso atvejai. Visiems namo gyventojams nuspręsta išsiųsti kvietimus atlikti COVID-19 testą, tačiau viena moteris net į pakartotinai siųstą šaukimą nesureagavo.

Tai tapo pretekstu ligoninės darbuotojams įsiveržti į moters butą ir pareikalauti pasitikrinti asmeniškai, tačiau ir tada moteris atsisakė atlikti testą ir priešinosi ligoninės darbuotojams. Galiausiai namo gyventoja išvesta į lauką ir patikrinta, panaudojus prievartą.

Socialiniuose tinkluose pasirodęs vaizdo įrašas sukėlė nepasitenkinimo bangą ligoninės darbuotojų veiksmais, todėl jau kitą dieną, rugsėjo 29 d., Thuận An miesto, kuriame ir įvyko minėtas prievartos aktas, vadovai surengė susitikimą ir viešai atsiprašė prievarta paskiepytos moters. Atsiprašyme miesto valdžia pabrėžė apgailestaujanti, kad moteriai nebuvo taikytos administracinės sankcijos, o ligoninės atstovai iš karto perėjo prie prievartos veiksmų ir savo elgesį motyvavo atsargumu, siekiant suvaldyti pandemiją.

Išvados

Vaizdo įraše iš Vietnamo užfiksuota, kaip vienai moteriai prieš jos valią atliekamas COVID-19 testas. Su skiepijimu nuo viruso šis įrašas neturi nieko bendro. Vakcinacija nuo COVID-19 Vietname vyksta savanoriškai, tačiau nuo rugpjūčio 6 d. kai kurie darbdaviai įgijo galią reikalauti iš darbuotojų pasiskiepyti nuo viruso, jei atliekant darbą kyla rizika užsikrėsti ar užkrėsti kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės