Pavyzdžiui, vaizdo siužete atrodo, jog garsusis istorikas sako: „Bill Gates sukūrė šią epidemiją laboratorijoje, kad užvaldytų pasaulį“. Po šios citatos pridedamas efektas su jaustukais su ragais, grėsmingu garso efektu ir neva besijuokiančiu B. Gates. Taip pat uždėti rusų k. subtitrai. Šis melagingas įrašas jau turi beveik 5 tūkst. peržiūrų.

Iš tiesų, interviu, kurį Y. N. Harari davė Jeruzalės hebrajų universitetui 2020 m. spalio mėn. jis kalba apie skirtingas žmonių reakcijas į pandemiją [žr. nuo 28 min., aut. past.]. Jis sako: „[į pandemiją] jūs galite reaguoti, kurdami visokias absurdiškas sąmokslo teorijas – kad Billas Gatesas sukūrė šią pandemiją laboratorijoje, kad užvaldytų pasaulį“.

Taigi vaizdo siužete yra nukirpta jo sakinio pradžia, palikta antra jo dalis, kad atrodytų, jog pats Y. N. Harari palaiko šią sąmokslo teoriją.

Todėl, remiantis aukščiau pateikta interviu ištrauka, „Melo detektorius“ konstatuoja, kad vaizdo įraše platinama melaginga informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją