Į „Delfi Melo detektoriaus“ akiratį pateko soc. tinkle „Facebook“ plintanti melagiena, kurios autorius aiškina, kad šiuo metu yra „vykdomas genocidas“, aiškinama, jog tamponėliai, kurių pagalba yra atliekamas COVID-19 testas, galimai yra užkrėsti.

Melaginga informacija

„Sorošinių parsidavėlių pridulkėjusiomis smegenimis gaujos vykdomas genocidas įsibėgėja. Tarkime, gulantis į ligoninę pacientui turi būti atliktas legendinės ligos c-19 buvimo/nebuvimo testas įgrūdant kažkokį virbalą į nosį. Tą patyriau savo kailiu Šiauliuose liepos 14 d. apie 22.15 val. Ilgokai pasiginčijęs buvau priverstas sutikti (medikai juk nekalti, kad yra įtraukti į politikų pinkles), kitu atveju pasekmės galėjo būti nenuspėjamos, nes yra iškilęs pavojus mano gyvybei, taigi nebuvo laiko svarstyti. Kas ten žino, užkrėstas tas virbalas kaip kalbama ar ne? Dėl to nelabai jaudinaus, nes pasitikiu savo imunitetu. Taigi įgrūdo ilgą berods plastikinį virbalą ar vielos gabalą (jau nebe pagalį, kaip anksčiau!) apie 20 centimetrų ilgio į šnervę iki kol į kažką atsirėmė, o ištraukiant buvo toks jausmas, tarsi trauktų įkaitintą vielą“, – rašoma melagienoje.

Tokius teiginius, kad COVID-19 pandemija neva yra masinė afera ar tyčinis žmonių žudymas, „Melo detektorius“ jau yra paneigęs. Panašių sąmokslo teorijų paneigimus galite perskaityti ČIA ir ČIA.

Toliau savo melagingame įraše vyras aiškina, kad galimai testai yra apkrėsti, o pagaliukas su vatos tamponėliu neva yra vielos gabalas. Šie teiginiai yra melas, jokių duomenų apie tokius atvejus nėra.

Testai, kurių pagalba yra nustatoma, ar asmuo serga COVID-19, negali apkrėsti žmogaus. Kaip nurodo Sveikatos apsaugos ministerija, koronavirusai yra perduodami nuo žmogaus žmogui dažniausiai artimo sąlyčio su sergančiuoju koronavirusine infekcija metu, pavyzdžiui, namų ar darbo aplinkoje, gydymo įstaigoje.

„COVID-2019 taip pat gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą kvėpavimo takų sekretų lašeliais, kuriuos žmonės išskiria į aplinką čiaudėdami, kosėdami ar iškvėpdami. Tokiu atveju tarp žmonių būtinas gana artimas kontaktas (manoma, kad ne didesnis nei 2 metrai). Teigiama, kad tai yra pagrindinis infekcijos plitimo būdas“, – rašo SAM.

Taip pat užsikrėsti įmanoma ir liečiant įvairius aplinkos daiktus, kurie yra užteršti COVID-19 (pavyzdžiui, sergantysis nusičiaudėjo neužsidengęs ir lašeliai nusėdo ant stalo ar kitų paviršių). Sveikas asmuo palietęs tokį paviršių, o vėliau nešvariomis rankomis pasitrynęs akis ar pasikrapštęs nosį gali užsikrėsti. Tačiau šiuo metu teigiama, kad tai įmanomas, bet nepagrindinis infekcijos plitimo būdas.

Jei įtariama, kad žmogus serga COVID-19, jam yra atliekamas vienas iš dviejų testų:

PGR SARS-CoV-2 tyrimas – tai molekulinis tyrimas, kuris atliekamas imant tepinėlį iš nosiaryklės. Tyrimo rezultatas parodo, ar asmuo šiuo metu serga.

Antigeno testas – tyrimui atlikti imamams tepinėlis iš nosiaryklės. Rezultatas parodo, ar asmuo šiuo metu serga.

Tiek pirmuoju, tiek antruoju atveju asmeniui yra į nosiaryklę yra švelniai įvedamas vatos pagaliukas ir švelniai yra paimamas mėginys. Tad „virbalai“ nėra naudojami testo atlikimui.

Taip pat PGR testai yra vienas pagrindinių metodų, naudojamų visame pasaulyje, nustatyti COVID-19 infekcijai. Šie testai naudojami, nes jų efektyvumas įrodytas daugybe mokslinių studijų. Kai kuriais atvejais, testai gali būti klaidingai neigiamai, tačiau tai yra daugiausiai ~20 proc. O klaidingai teigiami atvejai yra beveik artimi nuliui.

Testai yra sterilūs ir jie nėra „apkrėsti“. Panašių melagienų apie testus dėl COVID-19 daugybė. Melagingai ne kartą aiškinta, kad šie testai pažeidžia smegenis, kad neva jų metu žmonės yra paskiepijami ir t.t. Šie teiginiai ne kartą buvo paneigti.

Remiantis visa šia informacija, galima teigti, kad testai dėl COVID-19, kaip ir vakcinos nuo COVID-19, yra tapę sąmokslo teorijas platinančių asmenų taikiniu ir įraše pateikta informacija yra melaginga.

Šaltiniai:

  • https://nvsc.lrv.lt/lt/naujienos/covid-19-tyrimu-rusys-kada-kokio-tyrimo-reikalaujama
  • https://sam.lrv.lt/lt/koronavirusas/duk-covid-19/kaip-galima-uzsikresti-covid-2019
  • https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/vel-uzkliuvo-covid-19-testai-samokslo-teoriju-skleidejai-bando-zmones-atbaidyti-nuo-testavimosi.d?id=86829889
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)