JT buvo įkurtos 1945 m., pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Šiandien JT narėmis yra beveik visos pasaulio valstybės (šiuo metu – 193 valstybės). Joms melagienų kūrėjai priskyrė ypatingai keistą dokumentą, žadantį viso pasaulio pertvarką.

Melas: dokumentas apie pasaulio pertvarką

Vaizdo įrašo pradžioje autorius pristato temą.

„Noriu pakalbėti apie 2025 metus, tai, kas bus dar po trejų metų. Maniau, kad gal visgi viso to nebus, gal čia kažkokia melagiena. O tada prisiminiau melagienas, apie kurias kalbėta prieš metus, ir kurios dabar virtusios realybe. Pamenu kalbas apie skiepų pasus, apie diskriminaciją, kad žmonių neleis ten ar ten, viską kontroliuos. Ir visa tai išsipildė, virto realybe. O tada pradėjo pildytis melagienos apie lagerius. Ir tada paaiškėjo, kad jokios čia ne melagienos, viską buvo galima jau anksčiau rasti internete. Tik mes tuo negalėjome patikėti“, – rusiškai pradeda autorius.

Vėliau jis paaiškina, ką konkrečiau turi omenyje: „Būsite vadinami skaičiais. Nebeturėsite savo istorijos. Savos literatūros. Savų dainų. Nebeturėsite jokių pasirinkimų, nebegalėsite nieko rinktis. O žinote, kas už mus visus taip nusprendė? Putinas, Bidenas, Merkel, Macronas ir kiti tos pačios gaujos nariai. Žinote, kur tai buvo sprendžiama? Jungtinėse Tautose.“

Tada jis pristato dokumentą anglų kalba, pavadintą „Jungtinių Tautų Direktyva 001: Naujosios pasaulio tvarkos pradžia“. Taip vadinamame dokumente kalbama apie jau išsakytus pokyčius: vienodas žemėlapio, uniformų, laivynų spalvas, vienodą medicinos sistemą visame pasaulyje ir net tokias įdomybes kaip „bet kokių narkotikų vartojimas ar laikymas bus baudžiamas 20 metų kalėjimo“.

Pristatęs šį kelių puslapių rinkinį autorius jaučiasi įrodęs savo tiesą ir pabaigia: „Šiandien valdžioje esantys žmonės nusprendė mus paversti lageriniais. Kad taip nenutiktų, žmonės privalo keisti valdžią. Reikia keisti JT, tuos prezidentus. Yra du galimi įvykių scenarijai. Pirmas – klusniai risnojate į tuos lagerius. Iš jūsų atima vaikus, esate priversti paklusti. Antras variantas – mums tiesiog reikia juos nugalėti.“

Tiesa: tokio dokumento nėra

Vadinamasis dokumentas iš tiesų yra sufabrikuotas. Visų pirma, ieškant JT organizacijos dokumentuose, net nėra direktyvos, numeriu 001. Šio plano egzistavimą paneigė ir JT atstovai.

Nėra įrodymų, kad JT sukurs „vieną pasaulio vyriausybę“ su kitais suvienijančiais dalykais, žadamais netikrame dokumente – tokiais kaip bendra kariuomenė ir valiuta.

JT Generalinio Sekretoriaus atstovė spaudai Daniela Gross „JAV today“ elektroniniame laiške sakė, kad šie teiginiai yra visiškai išgalvoti.

„Ne, tai melas. Tai nėra tikras JT dokumentas“, – rašė Gross.

Vienintelis panašų laikotarpį apimantis dokumentas – JT tikslai ir svarbiausi aspektai iki 2030-ųjų. Jų iš viso yra 17, iš kurių labiausiai pasauliniai būtų „panaikinti skurdą“ bei „sumažinti nelygybę šalių viduje ir tarp jų“.

Išvada: aptariamas dokumentas ir jį komentavusio asmens teiginiai – visi iki vieno yra melas.

  • Šaltiniai
  • https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/07/23/fact-check-uns-agenda-21-2030-agenda-wont-create-new-world-order/5474884002/
  • https://urm.lt/default/lt/uzsienio-politika/uzsienio-politikos-prioritetai/lietuva-ir-tarptautines-organizacijos/lietuva-ir-jungtinese-tautose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)