Skandalingai pagarsėjusio sambūrio „Būkime vieningi“ veikėjai toliau nerimsta. Dėmesio iš teisėsaugos šis sambūris jau buvo susilaukęs ir anksčiau.

2016 metais skelbta, kad Vaido Lekstučio koordinuojamas sambūris „Būkime vieningi“ Grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitoje buvo įvardytas kaip palankus Rusijai. Prieš Lietuvos narystę NATO pasisakantis sambūris šį kartą rado progą pasigirti, esą sulaukęs ir paties Aljanso dėmesio. Tiesa, prašovė ir griebėsi melo.

Kas melas

Pagaliau „Būkime vieningi“ susilaukė grasinimų ir iš NATO
“, – skelbia „Būkime vieningi“ antraštė virš straipsniu, kurį pasirašo laikinai redaktoriaus pareigas užimantis „Vasilijus Kovalskis“.

Birželio 21-osios straipsnyje, kuris susilaukė daugiau nei 70 pasidalijimų feisbuke ir kelių tūkstančių peržiūrų patikslinama, jog tariami grasinimai paviešinti ne Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos, o „NATO pristatančio asmens“, kuris esą pažadėjo sunaikinti „Būkime vieningi“.

Įvardytas ir asmuo – „didžiu NATO karininku“ pristatomas Algirdas Guogis, kuris neva pasiuntė konkretų signalą, kad „Būkime vieningi“ bus sutriuškinti ir „sulupti“. Tiesa, jokių įrodymų, kad minėtas asmuo siuntė tokius grasinimus, o jei taip – kur, kokiu būdu ir kada tai darė portalas „Būkime vieningi“ nepateikė.

Vis dėlto pagrindinis teiginys, kad „Būkime vieningi“ susilaukė grasinimų ir iš NATO yra klaidinantis net jei minėtas asmuo būtų siuntęs kokius nors grasinimus. NATO yra tarptautinė organizacija, 1949 metais įkurtas karinis Aljansas, kuriam be 29 kitų valstybių priklauso ir Lietuva. NATO vardu pareiškimus gali teikti Aljanso pareigūnai, bet ne pavieniai asmenys iš NATO narių.

A. Guogis yra ne NATO pareigūnas, o Zarasų šaulių 7-osios kuopos vadas. Nepateikus jokių jo užgauliojimų įrodymų, „Būkime vieningi“ ne tik jį klaidingai įvardijo kaip NATO karininką, bet ir ėmė užgaulioti šį asmenį. Pavyzdžiui, jis pavadintas „naudingu idiotu“ ir „galimai psichikos sutrikimų turinčiu žmogumi“.

Klaidingai įvardytas ir NATO indėlis, kuris neva yra „sukiršinta ir į dvi stovyklas padalinta visuomenė“, nors dar nuo stojimo į Aljansą pradžios palaikymas Lietuvos narystei NATO buvo ženklus, o prieš kelerius metus pasiekė 86 proc.

Vis dėlto tariamus A. Guogio užgaulius žodžius sambūriui „Būkime vieningi“ šis palydėjo pašaipomis.

„Tikimės, kad šie grasinimai buvo parašyti ne iš psichiatrinės ligoninės ūmių psichikos sutrikimų skyriaus. Šiuos grasinimus vertiname kaip labai žemo intelekto žmogaus kliedesius, kurie iš jo sklinda apeinant jo paties sąmonę“, – rašoma „Būkime vieningi“.

Šaltiniai

Zarasų šauliai dalyvavo taktinėse pratybose

NATO MEMBER COUNTRIES

Apie NATO / KAM

KAS YRA NATO?