Teiginiai

Tiek lietuviškame portale paranormal.lt, tiek alternatyviuose užsienio interneto leidiniuose skelbiama, kad rugsėjo 14 dieną vienoje Kanados vaistinių gavusi COVID-19 vakcinos sustiprinančiąją dozę mirė moteris, kuri, anot jos dukters, niekada nesiskundė dėl sveikatos problemų.

Verdiktas

Teiginys, kad 68 metų moters priežastis buvo COVID-19 vakcina, yra melas. Jos dukra tiek socialiniuose tinkluose, tiek užsienio portaluose teigė, kad moteris buvo sveika ir energinga, tačiau ar tai tiesa, ar kanadietė tikrai neturėjo jokių gretutinių ligų, negalima patikrinti dėl asmens duomenų apsaugos. Be to, medikai konstatavo, kad moteris mirė dėl natūralių priežasčių, jos mirtis nenusijusi su vakcinacija.

Melo detektoriaus komentaras

Rugsėjo 14 dieną 68-erių metų Carol Pearce sustiprinančiąją COVID-19 vakcinos doze pasiskiepijo vaistinėje, esančioje Saskautone, Saskačevano valstijoje, Kadadoje. Gavusi skiepą, ji trumposiomis žinutėmis susirašinėjo su dukra, pranešė, kad turi 15 minučių palaukti, o tada atvyks pas ją. Tačiau netikėtai moteris sukniubo ir jos atgaivinti nebepavyko.

Nors mirusios kanadietės dukra socialiniuose tinkluose ir užsienio portaluose teigė, kad „mamos gyvybė atėmė COVID-19 vakcinos dozė“, tai buvo paneigta.

„Saskačevano koronerio tarnyba ištyrė šį atvejį ir nustatė, kad asmuo mirė dėl natūralių priežasčių“, – portalui SASKTODAY.ca sakė Saskačevano sveikatos ministerijos komunikacijos konsultantas Dale'as Hunteris (ČIA).

Atvejų, kai vakcinacijos centre miršta ką tik paskiepyti žmonės, yra pasitaikę kone visose šalyse, ne išimtis – ir Lietuva. Pavyzdžiui, praėjusių metų balandžio 14 dieną Klaipėdos miesto poliklinikoje mirė antrąja „Moderna“ vakcinos doze paskiepytas 78-erių vyras. Jis turėjo įvairių ligų, buvo patyręs traumą, o atliktas tyrimas patvirtino, kad mirtis su vakcina nesusijusi.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) šiemet rugsėjo 27 dieną paskelbė atskaitą, kuriose dar kartą pabrėžia, jog pranešimai apie mirtį po vakcinacijos nuo COVID-19 yra reti. Amerikos Maisto ir vaistų administracija (FDA) FDA reikalauja, kad sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai praneštų VAERS (nepageidaujamų šalutinių poveikių registracijos sistema – Red.) apie bet kokią mirtį po vakcinacijos nuo COVID-19, net jei neaišku, ar priežastis buvo vakcina. Todėl tarp tokių pranešimų patenka net informacija apie avarijoje žuvusius žmones, kurie buvo pasiskiepiję nuo koronaviruso.

CDC pateikė skaičius, jog nuo 2020 m. gruodžio 14 dienos iki 2022 m. rugsėjo 21 dienos JAV buvo sunaudota daugiau nei 616 mln. COVID-19 vakcinos dozių. Per šį laiką VAERS sistemoje užregistruota 16 tūkst. 595 pranešimai apie mirtis po vakcinacijos. CDC ir FDA gydytojai peržiūrėjo VAERS pranešimus apie mirtį, įskaitant mirties liudijimus, skrodimo ataskaitas, medicininius įrašus. Nustatyta, kad devynias mirtis galima susieti su COVID-19 vakcina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją