Teiginiai

Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen nuotrauka, kurioje ji užfiksuota paraudusiomis akimis ir nusivylusia mina.

Verdiktas

Ši EK pirmininkės nuotrauka buvo pakeista nuotraukų redagavimo programa, siekiant iš jos pasityčioti, pavaizduojant, esą tokią politikės išraišką lėmė žinia, kad Italijoje rinkimus laimėjo „Italijos brolių“ (it. „Fratelli d'Italia“) partijai vadovaujanti Giorgia Meloni. Tikrojoje fotografijoje U. von der Leyen veido išraiška yra įprasta, niekuo neišsiskirianti iš kitų jos fotografijų.

Melo detektoriaus komentaras


Socialiniuose tinkluose pirmadienį, rugsėjo 26 d., pradėta platinti EK pirmininkės U. von der Leyen fotografija, kurioje ji neva užfiksuota apsiverkusi, su nusivylimo išraiška veide dėl to, kad Italijoje rinkimus laimėjo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politikė Giorgia Meloni ir jos vadovaujama partija „Italijos broliai“.
Kairėje - suklastota nuotrauka.

Ši nuotrauka buvo pakeista nuotraukų redagavimo programomis, veikiausiai siekiant pasityčioti iš politikės. Tikroji U. von der Leyen nuotrauka įvairiuose naujienų portaluose cirkuliuoja dar nuo 2019 metų birželio 16 d., kai politikė tapo EK pirmininke, o jos autorius yra Michaelis Kappeleris, taigi, ji nebuvo nufotografuota šių metų rugsėjo 26 d. Joje moteris nufotografuota šiek tiek prasižiojusi, nes būtent tuo metu sakė kalbą, tačiau jos veido išraiška visai neišsiskiria iš kitų fotografijų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją