COVID-19 pavadinimo reikšmė: Certificate of Vaccination ID – AI(liet. „Skiepijimo asmens pažymėjimas – Dirbtinis intelektas“)

Vienas grupės „UNFOLLOW 15MIN.LT - Lithuania Real“ dalyvis viešai pasidalino „TikTok“ platformoje išplatintu vaizdo įrašu, kuriame aiškinama neva tikroji COVID-19 pavadinimo kilmė.

Jame kalbantis vyras koronavirusą sieja su numerologijoje plačiai naudojamu šėtono simboliu 666, o viruso sukeliamą COVID-19 – su pastaruoju metu paplitusia sąmokslo teorija, esą naujasis koronavirusas ir jo sukeliama liga buvo sugalvoti tam, kad žmones būtų lengviau sekti ir kontroliuoti.

Naujasis koronavirusas siejamas su šėtono simboliu skaičiumi „666“

Trumpinys COVID-19 vaizdo įraše šifruojamas kaip „Certificate of Vaccination ID – AI“ (liet. „Skiepijimo asmens pažymėjimas – Dirbtinis intelektas“). Skaičius 19, pasak vaizdo įraše kalbančio asmens, iš tiesų reiškia abėcėlės raides, todėl aiškinamas angliško „Artificial Intelligence“ (liet. „Dirbtinis intelektas“) trumpiniu „AI“.

„Taigi, visa tai susiję su skiepų sertifikatu, kai jums suteikiamas nacionalinis asmens pažymėjimas, o tada dirbtinis intelektas gali jus sekti“, – teigia vaizdo įraše kalbantis asmuo, pabrėždamas, kad visa ši operacija yra suplanuota, o pasaulyje vykstanti pandemija pasitelkiama kaip pretekstas, siekiant priverstinai paskiepyti planetos gyventojus ir sekti juos be jų sutikimo.

Visa ši informacija yra klaidinga.

Ką iš tiesų reiškia COVID-19?

„Melo detektorius“, stebėdamas pasikartojančius bandymus klaidingai aiškinti COVID-19 pavadinimo kilmę, siejant ją su įvairiomis sąmokslo teorijomis, jau rašė apie tai, kaip iš tiesų reikėtų aiškinti šį pavadinimą. Be to, ši ir panašios versijos, siejančios ligos pavadinimą su priverstiniais skiepais ir žmonių sekimu, nėra naujos. Vienokios ar kitokios tų pačių sąmokslo teorijų versijos socialiniuose tinkluose pasirodydavo nuo pat pandemijos pradžios.

Kaip skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) kartu su „Unicef“ ir Tarptautine raudonojo kryžiaus draugija sudarytame buklete, skirtame informuoti pasaulio mokyklų mokinius apie naująjį koronavirusą ir pasaulį ištikusią pandemiją, ligos pavadinimą COVID-19 iš tiesų sudaro keturi žymenys. „CO“ reiškia korona (ang. „corona“), „VI“ – virusą (ang. „virus“), o raidė „D“ – anglišką žodį „disease“, reiškiantį ligą.

Skaičius 19 žymi 2019 metus, kada ir buvo užfiksuoti pirmieji susirgimų naujuoju koronavirusu atvejai.

  • Šaltiniai
  • Key Messages and Actions for COVID-19 Prevention and Control in Schools