Melas: alkoholis skatina augimą

„Gerai sumaišykite 1 kiaušinio trynį ir 1 valgomąjį šaukštą degtinės. Mišinį įtrinkite į galvos odą“, – patariama straipsnyje. Iš tiesų tai gali tik pakenkti.

Degtinėje yra ne mažiau kaip 40 proc. alkoholio, o alkoholis – viena labiausiai plaukus sausinančių medžiagų. Visi sausinantys alkoholiai, kurių patariama vengti kosmetikoje ir plaukų priemonėse, yra gaunami iš etanolio, kaip ir geriamasis alkoholis. Alkoholis – tiek per didelis jo vartojimas, tiek tepimas ant plaukų – gali paskatinti plaukų slinkimą.

Melas: galvą plauti geriau su muilu

„Neplaukite galvos jokiu šampūnu. Tai kenksminga, chemija. Ne visų plaukų šaknys ją priima. Kiekvienas turi savą jautrumą vienokiai ar kitokiai cheminei sudėčiai, o šampūnas – tai chemija. Plaukite galvą tik paprastu muilu be dažiklių ir nereikalingų priedų“, – rašoma straipsnyje.

Muilas – skysta arba kieta asmens higienos ir skalbimo priemonė. Jis, priešingai nei galima suprasti iš straipsnio, taip pat yra „chemija“ – turi cheminę sudėtį. Muilo pH neatitinka galvos odai reikalingo pH ir gali ją smarkiai pažeisti, sukelti pleiskanojimą, niežėjimą, bėrimus. Taip pat muilas yra šarminis, o tai taip pat gali stipriai išsausinti plaukus. Galvos odą reikėtų plauti su jai tinkamu šampūnu: skirtu riebiai, sausai ar dermatito paveiktai odai, priklausomai nuo poreikio.

  • Šaltiniai
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/Degtin%C4%97
  • https://manilla.lt/module/owlblog/post/90-1-visa-tiesa-apie-alkoholi-randama-kosmetikoje-ar-reikia-jo-vengti.html
  • https://lit.hairsalonsnaples.com/alkogol-i-vypadenie-volos.htm
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/Muilas
  • http://www.manosveikata.lt/lt/temos/higiena-higienos-prekes/svarbus-sveikos-odos-faktorius-ph
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)