Netikras „Time“ žurnalo viršelis pastebėtas „Facebook“ socialiniame tinke. Ant jo tamsoje matomas JAV vadovas J. Bidenas susirūpinusiu, nusivylusiu veidu. Jo galva pavaizduota kaip tirpstanti žvakė. Atvaizdo viršuje nurodoma data – 2022 m. birželio 27 d. – 2022 m. liepos 2 d.

Jau vien įrašyta data parodo, kad šis viršelis – netikras, be to, ant jo nėra nė vienos antraštės, būdingos visiems „Time“ viršeliams.

Užsukus į interneto svetainę, kurioje skelbiami visi iki šiol išleisti „Time“ žurnalų viršeliai, galima įsitikinti, kad toks viršelis, kokiu dalinamasi socialiniuose tinkluose, neegzistuoja, kaip, beje, ir apskritai numeris su tokia išleidimo data. Birželio mėnesį iš viso pasirodė du „Time“ žurnalo numeriai, iš kurių paskutinis išėjo birželio 20 d. Ant jo įrašyti visi JAV miestai, kuriuose vyko vienos iš 213 masinių šaudynių, Valstijose įvykusių šiais metais.

„Melo detektorius“ pastebi, kad paskutiniu metu socialiniuose tinkluose dažnai pasirodo suklastotų „Time“ žurnalo viršelių. Oficialioje „Time“ interneto svetainėje pateikiami požymiai, leidžiantys nesunkiai atskirti klastotę.

Išvados

Socialiniuose tinkluose išplatintas „Time“ žurnalo viršelis, ant kurio matomas it žvakė tirpstantis JAV prezidentas J. Bidenas, yra netikras. Žurnalas tokia data, kokia nurodyta ant atvaizdo, iš viso nebuvo išleistas. Artimiausias šiai datai viršelis išėjo birželio 20 d. Jis paskirtas masinių šaudynių JAV temai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją