Melas: prasidėjo rugsėjo 11

Straipsnyje rašoma: „Iš tikrųjų ši saga prasidėjo dar Rugsėjo 11-osios įvykių metu, kai Baltuosiuose rūmuose tebebuvo George'as W. Bushas.“

Tiesa ta, kad pandemija prasidėjo 2019-ųjų pabaigoje ir ne Amerikoje, o Kinijoje. COVID-19 liga pradėjo plisti 2019 m. gruodžio mėn. Kinijos Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane. 2020 m. sausio mėnesį Kinijoje kilo šios ligos epidemija, infekcija ėmė plisti į kitas pasaulio šalis ir tapo pandemija. COVID-19 ligos sukėlėjas yra iki tol nežinotas koronavirusas SARS-CoV-2.

Melas: neva tiesą rodantis dokumentas

Melai tęsiami tokiais teiginiais: „Dokumentas, pavadintas „COVID-19 įmonių sukčiavimo konstrukcijos laiko juosta: Pagrindinės datos, įvykiai, subjektai ir teisės aktai“ prasideda 2002 m. gegužę, kai Bušas paskyrė Alžyre gimusį daktarą Elias Zerhouni Nacionalinių sveikatos institutų (NIH) direktoriumi. Zerhouni padėjo pagrindus tam, kas ilgainiui tapo plandemija, su kuria susiduriame dabar.“

Melagiena

Tiesa, kad tokio dokumento iš tiesų nė nėra. Straipsnyje kalbama apie sufabrikuotą raštą, kupiną melų ir kaltinimų, kurį jo kūrėjai melagingai pristato kaip dokumentą. Nei Georgas Bushas, nei jo paskirti darbuotojai neturėjo ir neturi nieko bendra su Kinijoje atsiradusiu virusu.

Melas: teroras buvo skirtas valdymui

„Rugsėjo 11-osios teroristiniai išpuoliai, įvykdyti likus vos keliems mėnesiams iki Bušui paskiriant Zerhouni, buvo šio plano dalis. Tai sukėlė būtiną baimę, kuri buvo panaudota kaip katalizatorius, siekiant paversti Jungtines Valstijas masinio sekimo valstybe ir išplėsti vyriausybės kišimąsi į asmeninį žmonių gyvenimą“, – fantazuojama toliau.

Rugsėjo 11 d. teroristiniai išpuoliai – serija koordinuotų savižudžių išpuolių surengtų islamo ekstremistų JAV. 2001 m. rugsėjo 11 d. devyniolika teroristų, susijusių su Al-Qaeda, užgrobė keturis komercinius keleivinius lėktuvus. Kiekvienoje užgrobėjų grupėje buvo po vieną asmenį, mokėjusį pilotuoti lėktuvą. Lėktuvų užgrobėjai du iš lėktuvų nukreipė į Pasaulio prekybos centrą Niujorke, po vieną į kiekvieną bokštą dvynį, kurie netrukus po smūgių sugriuvo ir apgadino aplink esančius pastatus. Trečią lėktuvą užgrobėjai bandė nukreipti į Pentagoną netoli Vašingtono. Ketvirtas lėktuvas nukrito keleiviams pabandžius perimti lėktuvo kontrolę iš teroristų. Manoma, jog ketvirtas lėktuvas turėjo rėžtis į Baltuosius Rūmus.

Atakos nusinešė beveik 3 tūkst. žmonių gyvybes. Griūnant pastatams žuvo apie tris šimtus Niujorko gaisrininkų, taip pat beveik aštuonios dešimtys policininkų, gelbėjusių žmones. Šios atakos niekuo nesusijusios su jokiais valdžios ketinimais – jos yra tragiška islamo ekstremistų veiksmų pasekmė.

  • Šaltiniai
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemija
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/Rugs%C4%97jo_11_d._atakos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)