Teiginiai

Išvarytus Ukrainos ortodoksų bažnyčios kunigus pakeičia tokie, kokie vaizduojami pridėtame vaizdo įraše.

Verdiktas

Vaizdo įraše matomas kunigas tikrai nepakeis Maskvos patriarchatui priklausančių Ukrainos kunigų, nes, pirmiausia, šis žmogus prieš kelis mėnesius paskelbė paliekantis kunigystę, visų antra, jis buvo katalikų, o ne stačiatikių kunigas ir niekaip nėra susijęs su Ukraina. Nufilmuotas šokantis kunigas – buvęs šokėjas, daugiau nei 20 metų Prancūzijoje kunigu buvęs Franckas-Marie Legrosas.

Melo detektoriaus komentaras

Socialinių tinklų vartotojai, susirūpinę Ukrainos cerkvių likimu, pasidalino vaizdo įrašu, kuriame nufilmuotas ekspresyviai šokantis kunigas. Pasak žinutės autorių, tokie kunigai pakeičia tuos, kuriuos Ukrainos pajėgos išveja iš cerkvių, tačiau tai – netiesa. „Melo detektorius“ išsiaiškino, kad pridėtas vaizdo įrašas su Ukraina neturi nieko bendro.
Klaidinanti žinutė

Atlikus paiešką pavyko nustatyti nufilmuoto šokančio kunigo tapatybę. Tai – prancūzų dvasininkas Franckas-Marie Legrosas, savo šalyje ir svetur puikiai žinomas dėl savo meilės šokiui, nes pats iki sprendimo tapti kunigu buvo profesionalus šokėjas. Tiesa, prie socialiniuose tinkluose išplatinto vaizdo įrašo buvo pridėtas kitoks nei originalus garso takelis, siekiant pavaizduoti kunigą elgiantis ne taip, kaip pridera, nes šis esą šoka pagal trankią elektroninę muziką. Tikrajame vaizdo įraše girdėti visai kitokia gyvais instrumentais bažnyčioje atliekama muzika (ČIA).

Tėvas F. M. Legrosas priklausė Évreux vyskupijai, tačiau vėliau po ilgų svarstymų metų priėmė sprendimą palikti kunigystę apie tai prieš 8 mėnesius pranešdamas savo sekėjams „Youtube“ platformoje. Šiuo metu F. M. Legrosas dirba koučeriu ir moko gyvenimo meno, streso įveikimo per judesį metodų.

Šis žmogus nėra niekaip susijęs su Ukraina ar Ukrainos bažnyčiomis, be to, jis buvo katalikų, o ne stačiatikių kunigas, taigi, niekaip negalėtų pretenduoti pakeisti Ukrainos stačiatikių dvasininkų.

Sąmyšis dėl neva terorizuojamų Ukrainos kunigų šalį lydi visus karo metus, nes dalis jų reiškia atvirą palaikymą Rusijai ar netgi stengiasi padėti šiai šaliai kare. Paskutinį kartą Ukrainoje plačiai nuskambėjo prieš kelias dienas Ivano Frankivske įvykusi istorija, kai Maskvos palaikomos cerkvės lankytojai užblokavo duris ir trukdė įeiti Kyjivui lojaliems kunigams, kurie čia turėjo laikyti mišias. Šiame mieste esanti bažnyčia priklausė Rusijos remiamam Maskvos patriarchatui, tačiau ją nuspręsta perduoti Kyjivo patriarchatui. Miesto meras Ruslanas Martsinkivas šį žingsnį vadino istoriniu, nes tai buvo paskutinė šioje vietoje likusi Maskvos patriarchatui priklausiusi cerkvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją