Teiginiai


Politikės L. Graužinienės nuotrauka, kurioje ji užfiksuota rodanti vidurinį pirštą (ČIA).

Verdiktas


Nuotrauka – netikra. Ji buvo sumontuota panaudojus portalo „Delfi“ fotografo Valdo Kopūsto nuotrauką, kurioje L. Graužinienė nufotografuota į viršų iškeltu smiliumi.

Melo detektoriaus komentaras


Socialinių tinklų vartotojai pasidalino buvusios Darbo partijos pirmininkės, 2016 m. iš šios partijos pasitraukusios, L. Graužinienės nuotrauka, kurioje ši užfiksuota sėdinti Seimo salėje ir rodanti vidurinį pirštą. Nepadorus gestas šalia nuotraukos buvo pakomentuotas necenzūriniais žodžiais.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką paaiškėjo, kad ši nuotrauka buvo pakeista nuotraukų redagavimo programomis, o tikrojoje politikė rodo į viršų iškeltą smilių. Portale „Delfi“ 2013 m. lapkričio 21 d. publikuotas Šarūno Černiausko straipsnis (ČIA), kuriame žurnalistas apibūdina L. Graužinienės veiksmus Seimo salėje, kai ši „tiesiogine prasme užčiaupė oponentus“.

Kairėje – tikroji, o dešinėje – nuotraukų redagavimo programomis redaguota nuotrauka

L. Graužinienė, tuo metu būdama Seimo pirmininke, pratrūko po to, kai konservatoriai į darbotvarkę grąžino Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho neliečiamybės klausimą, kuris per tą pačią Seimo kadenciją buvo svarstomas jau antrą kartą. Kilus diskusijoms šiuo klausimu L. Graužinienė puolė tildyti pasisakyti norėjusių opozicijos narių mikrofonus, o tokiomis pat aplinkybėmis nutildytas Andrius Kubilius pasiūlė pirmininkei nusišalinti nuo pirmininkavimo Seimo posėdžiui.

Nors nuotraukose iš šio Seimo posėdžio atsispindi karštos emocijos, tačiau jose L. Graužinienė nebuvo nufotografuota rodanti vidurinį pirštą. Iš tiesų nuotraukoje, kurios autorius yra Valdas Kopūstas, L. Graužinienė rodė į viršų iškeltą smilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją