Melas: skiepijimasis sunaikina imuninę sistemą

Straipsnyje teigiama, kad vakcina nuo COVID-19 silpnina žmogaus imunitetą. Tai melas. Anot mokslininkų, imuninė organizmo apsauga yra sudėtingas procesas, tačiau daugybė veiksnių, su kuriais susiduriame kasdien, gali veikti ir silpninti jį. Pavyzdžiui, vartojami antibiotikai, nuolatinis stresas, vitaminų ir mikroelementų trūkumas, nepilnavertė mityba, miego trūkumas ar žalingi įpročiai neigiamai veikia mūsų organizmo gynybinę veiklą. Tačiau niekur nėra teigiama, kad imunitetą silpnintų skiepai. Priešingai, visi skiepai stiprina imunitetą. Skiepų veiksmingumas įrodytas didelės imties moksliniais tyrimais ir patvirtintas visų svarbiausių sveikatos institutų pasaulyje.

Vakcina sukelia imuninę reakciją ir skatina organizmą „prisiminti“ ligą, jos nesukeldama.

Daugelio vakcinų sudėtyje yra labai susilpnintos arba inaktyvintos (nukenksmintos) formos ligą paprastai sukeliančio viruso ar bakterijos arba mažos to viruso ar bakterijos dalies. Imunitetas paprastai įgaunamas po dviejų savaičių, nes antikūnų gamyba vyksta pamažu. Imunitetas paprastai susidaro keleriems metams, o kartais – visam gyvenimui. Trukmė priklauso nuo ligos ir vakcinos.

Biomedicinos mokslų daktarė, profesorė, Nacionalinio vėžio instituto imunologijos laboratorijos vedėja Vita Pašukonienė sakė: „Koks susidarys imunitetas, nėra jokio skirtumo, ar persergi virusine infekcija, ar gauni skiepą nuo konkretaus viruso fragmento. Imuniteto atsakas, greitis nuo to visiškai nepriklauso. Imuninei sistemai visiškai jokio skirtumo, kiek ji to antigeno gaus ir kokio pavidalo.“

Autorius: reputacija prasta

Minėtame straipsnyje cituojamas britų autoriaus Alexo Berensono tekstas, kurį jis publikavo tinklaraštyje. Visų pirma, joks tinklaraštis ar asmeninė autoriaus nuomonė nėra pakankamas ar objektyvus, vertintinas šaltinis. Autorius teigia, kad „vakcina sutrikdo įgimtą organizmo gebėjimą po užsikrėtimo gaminti antikūnus“. Tai – visiškas melas, kaip jau supratome iš ankstesnių paaiškinimų. Tačiau pažvelkime į patį autorių.

A. Berensono reputacija žiniasklaidos pasaulyje itin prasta. Įvedus jo pavardę į paieškos laukelį iškart pateikiami net keli melagienas tikrinantys ir jį, kaip nepatikimą šaltinį minintys portalai. Visi šio autoriaus rašiniai pandemijos bei vakcinacijos tema oficialių portalų skelbiami nepatikimais.

Šaltiniai

https://vaccination-info.eu/lt/faktai-apie-vakcinas/kaip-veikia-vakcinos

http://www.ulac.lt/uploads/downloads/DUK_gyventojams/13_Kada%20pasiskiepijus.pdf

https://op.europa.eu/webpub/com/factsheets/how-do-covid-19-vaccines-work/lt/

https://anteja.lt/ismokime-atpazinti-apie-imuniteto-susilpnejima-pranesantys-zenklai

https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/viename-straipsnyje-net-12-beprotisku-ir-klaidingu-teiginiu-apie-covid-19.d?id=88411611

https://www.lrt.lt/naujienos/sveikata/682/1459005/lrt-faktai-eksperte-naturaliai-igytas-imunitetas-covid-19-ligai-nera-pranasesnis-uz-ta-kuris-gautas-su-skiepu

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2021/04/pandemics-wrongest-man/618475/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės