Straipsnyje pristatomas dviejų Vokietijos patologų, profesorių Arne Burkhardto ir Walterio Lango tyrimas. Panašu, kad patologai tiesiog tyrė mirusius ir vakcinuotus žmones, sąmoningai stengdamiesi susieti šiuos du dalykus.

Klaidinga: iš dešimties mirčių jie nustatė, kad penkios iš jų labai tikėtinai, o dvi – tikėtinai susijusios su vakcina

Tiriamųjų skaičius tesiekė dešimt asmenų. Tai – per mažos apimties tyrimas, kad jį būtų galima laikyti vertingu. Tyrimų metodologijoje numatoma, kad reiktų dešimties tiriamųjų vien tik vienam tyrimo aspektui patvirtinti, o aspektų turėtų būti ne mažiau nei rankos pirštų – tai vadinama „kumščio tyrimų metodika“.

Pagal šiuos skaičiavimus, tam, kad nustatytų, jog nuo kelių iki dešimties asmenų mirtys buvo paveiktos skiepų, patologams būtų reikėję ištirti mažiausiai penkiasdešimt lavonų.

Klaidinga: juos nustebino atvejų, kuriuos jie siejo su skiepais, panašumai

Šiame teiginyje jau iškarto nusakoma prielaida, kad tyrėjai iš anksto siejo mirtis su skiepais. Tam tyrime nebuvo pateikta jokių mokslinių įrodymų ir realių sąsajų. Tai – tas pats, kas tiriant tuos pačius asmenis sakytum „atvejai, kuriuos jie siejo su sirupo nuo kosulio vartojimu“ ir visas mirties pasekmes pripaišytum kosuliui nuo sirupo. Su kuo nori, su tuo ir sieji – taip paprasčiau būtų galima išversti klaidingą tyrėjų teiginį.

Manipuliacija: trimis atvejais jie nustatė retas autoimunines ligas

Straipsnyje teigiama, kad trys iš mirčių, siejamų su COVID-19 skiepais, buvo susijusios ir su autoimuninėmis ligomis. Nėra klinikinių įrodymų ir jokių mokslu paremtų studijų, patvirtinančių, kad skiepai nuo COVID-19 sukelia autoimunines ligas. Tai, kad trimis avejais tyrėjai nustatė mirusiuosius sirgusius jomis, rodo tik tiek, kad jie veikiausiai ir mirė nuo autoimuninių ligų – ne nuo skiepų.

Manipuliacija: limfocitai siautėja visuose organuose

„Limfocitai siautėja visuose organuose“, – sakė profesorius Langas po skrodimų.

Limfocitai – tai leukocitų rūšis. Jie užpuola ir sunaikina virusais užsikrėtusias ląsteles. Kai organizme jų per daug, tai gali indikuoti lėtinę limfoleukemiją arba autoimuninę ligą, kaip anksčiau minėtąsias, pavyzdžiui, ne Hodžkino limfomą. Nėra jokių įrodymų, kad skiepai sukeltų pavojingai didelį leukocitų skaičių organizme.

Kaip iš tiesų veikia skiepai

Paskiepijus iRNR arba virusinių vektorių vakcina, kai kurios organizmo ląstelės perskaito nurodymus. Tada šios ląstelės kurį laiką gamina antigeną, o paskui iRNR arba nekenksmingą virusą suskaido. Žmogaus imuninė sistema antigeną atpažįsta kaip svetimkūnį ir suaktyvinusi imunines ląsteles ima gaminti antikūnus. Vakcina sukelia imuninę reakciją ir skatina organizmą „prisiminti“ ligą, jos nesukeldama.

  • Šaltiniai
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6004510/
  • https://www.surveymonkey.com/curiosity/how-many-people-do-i-need-to-take-my-survey/
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/Limfocitas
  • https://lt.wikipedia.org/wiki/Limfocitoz%C4%97
  • https://vaccination-info.eu/lt/faktai-apie-vakcinas/kaip-veikia-vakcinos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)