Vaizdo įrašo, vaizduojančio nuogus dviratininkus, apačioje ir viršuje matyti angliškas užrašas, reiškiantis „Madrido valdžia Ispanijoje paskelbė, kad žmonės į lauką gali išeiti tik su kaukėmis. Jie taip ir padarė“. Toks komentaras leidžia manyti, kad iki nuogumo išsirengę dviratininkai tokiu žingsniu nusprendė pasišaipyti iš Ispanijos valdžios sprendimų, tačiau nuogas pasivažinėjimas reiškia visai ką kita.

Manipuliatyvi žinutė

Nuogas pasivažinėjimas dviračiu“ – visame pasaulyje vykstanti smagi dviratininkų protesto akcija, kuria siekiama atkreipti automobilių vairuotojų dėmesį į kitus eismo dalyvius, gerbti jų teises ir skatinti visuomenę rinktis gamtai palankesnes transporto priemones. Kasmet daugelyje pasaulio miestų šiltuoju metų laiku akcijos palaikytojai išsirengia nuogai arba tiek, kiek jiems patogu, ir kartu keliauja per miestą dviračiais.

Šis vaizdo įrašas buvo nufilmuotas 2020 metų akcijoje, vykusioje Madride, Ispanijoje. Viena įraše matoma dviratininkė ilgais plaukais, vairuojanti raudoną dviratį, pateko ir į kadrą „Forbes“ portale publikuotame straipsnyje. Jame pranešama, kad 2020 metais nuogas dviračių žygis vyko 80 pasaulio miestų, 20 šalių. Protesto akcijos dalyviai iš įvairių pasaulio kampelių laikėsi pandemijos metu įvestu reikalavimų – dėvėjo kaukes ir laikėsi saugių atstumų vienas nuo kito.

2020 m. nuogalių dviratininkų žygio šūkis Madride buvo „Nuogi prieš kamščius“.

Išvados

Nufilmuoti nuogi dviratininkai yra kasmetinės visame pasaulyje vykstančios protesto akcijos dalyviai. Išsirengdami nuogai dviračių vairuotojai skatina atkreipti vairuotojų dėmesį į kitus eismo dalyvius ir paskatinti visuomenę atsigręžti į aplinkai draugiškesnes transporto priemones. Šis renginys nėra susijęs su pasipriešinimu pandemijos metu įvestiems reikalavimas, atvirkščiai, žiniasklaida pranešė, kad akcijos dalyviai siekė laikytis nurodymų – dėvėjo kaukes ir laikėsi saugių atstumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją