Manipuliacija: institucija šnipinėjo gyventojus

„Ligų kontrolės centras (CDC) šnipinėjo milijonus amerikiečių“, – rašoma straipsnyje. Bet tai – bereikalingas gąsdinimas. Iš tiesų niekas nieko nešnipinėjo.

Bendrovės „SafeGraph“ surinktus duomenis Ligų kontrolės centras, rašoma, nupirko už 420 000 JAV dolerių. Šnipinėti – tai užsiimti paslapčių rinkimu. Šnipinėjimas – kitos šalies paslapčių rinkimas – paprastai baudžiamas įstatymų numatytu keliu.

Duomenų, apie kuriuos kalbama, stebėjimas, neturi nieko bendro su paslaptimis. Paprastai mobiliosiomis programėlėmis besinaudojantys gyventojai paspaudžia sutikimo formą, kuria sutinka arba ne, su jų duomenų rinkimu.

Melas: naudojo asmeninius duomenis ne tik dėl pandemijos

Taip teigiama straipsnyje, tačiau tai – netiesa. Ne vienas nepriklausomos žiniasklaidos šaltinis patvirtina, kad stebėjimo duomenys buvo naudojami siekiant įvertinti, kaip laikomasi pandemijos ribojimų. Duomenys buvo apibendrinti, o tai reiškia, kad Ligų kontrolės centras nesekė konkrečių žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)