Teiginiai


Princo Čarlzo paskelbimo karaliumi Karoliu III vaizdo įrašas (ČIA), kuriame stambiu planu parodoma jo žmona Kamila įrodo, kad karališkoji šeima yra netikri žmonės, pavyzdžiui, Kamila įraše dėvi jos veido guminę kaukę (tai įrodo rėžis, matomas ant jos kaklo).

Verdiktas


Karolio III paskelbimo karaliumi ceremonijos metu jo žmona Kamila dėvėjo smulkią auksinę grandinėlę, todėl socialiniuose tinkluose išplatintame žemos kokybės vaizdo įraše matyti per jos kaklą einanti neryški juosta.

Melo detektoriaus komentaras


Socialiniuose tinkluose dalinamasi kelių sekundžių trukmės vaizdo įrašu, nufilmuotu rugsėjo 10 d., kai Didžiosios Britanijos karaliumi buvo paskelbtas Karolis III. Įraše dramatiškai priartinamas šalia naujojo Didžiosios Britanijos monarcho stovinčios jo sutuoktinės Kamilos veidas ir kaklas, ant kurio matomas plonytis rėžis. Šio prastos kokybės įrašo socialinių tinklų vartotojams pakako paskleisti gandus, esą nufilmuotas žmogus visai nėra Kamila, o tik kažkokia ja apsimetanti būtybė, užsidėjusi Kamilos veido kaukę.

Ši versija sutampa su garsaus anglų konspirologo Davido Icke fantazijomis apie tai, kad esą Didžiosios Britanijos monarchai iš tiesų yra žmonėmis apsimetantys reptiloidai.

Ar Kamila vaizdo įraše dėvi kaukę?

Trumpas atsakymas yra ne, Kamila vaizdo įraše nedėvi jokios savo veido pavidalo kaukės, o įraše matomas neryškus rėžis iš tiesų yra jos dėvima plonytė auksinė grandinėlė. Socialiniuose tinkluose paviešintas vaizdo įrašas yra itin žemos kokybės, todėl sudėtinga aiškiai įžvelgti grandinėlės kontūrus, tačiau peržvelgus aukštos raiškos to paties renginio nuotraukas aiškiai matyti, kad karaliaus Čarlzo III sutuoktinė ceremonijos metu dėvėjo ne tik įspūdingą trijų eilių perlų vėrinį, bet ir smulkią auksinę grandinėlę.

Kairėje – kadras iš socialiniuose tinkluose paviešinto vaizdo įrašo, dešinėje – aukštesnės kokybės nuotrauka iš tos pačios ceremonijos

Kodėl socialinių tinklų vartotojams kilo įtarimų, kad Kamila dėvi kaukę?

Sprendžiant iš pasipylusių komentarų apie galimą Kamilos roplišką prigimtį galima spręsti, kad įrašu pasidalinę asmenys yra vieno žymiausių Anglijos konspirologų Deivido Icke teorijos apie pasaulio elitą – reptilijas palaikytojai. Šią sąmokslo teoriją D. Icke savo skaitytojams pristatė 1998 m. pasirodžiusioje knygoje „The Biggest Secret“ (liet. – „Didžiausia paslaptis“), kurioje jis kalbino du britus, tvirtinusius, jog karališkoji šeima yra ne kas kitas, kaip tik karūnuotos reptilijos.

Deivido Icke įsitikinimu, reptilijos valdo žmones nuo senųjų laikų, o į garsiųjų roplių sąrašą patenka velionė karalienė Elžbieta II, Džordžas W. Bušas, Henris Kisindžeris, Bilas ir Hilari Klintonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją