Vienas įrašu pasidalinęs socialinio tinklo „Facebook“ vartotojas šalia jo paliko komentarą, kuriame rašoma, jog video rodomi lietuviai vyrai, apsvaigę nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų. „Melo detektorius“ išsiaiškino, kad ši informacija – klaidinga.

Atlikus atvirkštinę vaizdų paiešką galima aptikti daugiau to paties įrašo kopijų. Dauguma šaltinių, kuriuose panaudota ta pati medžiaga – rusų kalba. Įrašą paviešinusiuose portaluose nurodoma, kad tai – vaizdai iš Engelso, Saratovo srityje esančio Rusijos miesto.

Apie įvykį vietos portalai pranešė šių metų gegužės 19 d., kai mieste trys jauni vyrai pateko į autoįvykį. Nelaimingas atsitikimas įvyko Poltavskajos gatvėje. „Mazda“, kurioje buvo jaunuoliai, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir palindo po sunkvežimiu „KamAZ“.

Automobilyje buvę vyrai liko sveiki, tačiau nesugebėjo patys išlipti iš transporto priemonės, todėl jiems padėti teko medikams. Išlaipinus vyrus iš automobilio šie atrodė neadekvatūs, stovėjo nenatūraliomis pozomis, kalbėjo nerišliai. Vėliau jaunuoliai nugabenti į ligoninę, jiems nustatytas apsinuodijimas neaiškiomis medžiagomis.

Išvados

Vaizdo įraše matomi neadekvačiai besielgiantys jauni vyrai nėra nuo alkoholio ar kitų medžiagų apsvaigę lietuviai. Šis įrašas buvo nufilmuotas Rusijoje po to, kai trys neaiškios kilmės medžiagomis apsinuodiję vyrai pateko į autoįvykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją